Olimpia

2024.07.26. 21:30

Muhari Eszter nehéz ágra került, de odaérhet az éremre

Muhari Eszternek szombat délelőtt szurkolhatunk az olimpián. A világranglista kilencedik helyén álló tatabányai párbajtőrözőnek azonban nem lesz egyszerű dolga. Az esélyeiről Plásztán Attilát, a tatabányai vívóklub elnökét is megkérdeztük.

Kemma.hu

Ahogy a hunfencing.hu is írta, már a nyolc közé jutás is nagy bravúr lenne az első olimpiájára kiutazó pábajtőrözőtől. Muhari Eszter a kínai Tan Jun Jao ellen kezd, akinek legnagyobb eddigi eredménye, hogy a nankingi világkupán nyolc közé jutott. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne lenne erős ellenfél, hiszen a kínai válogatott minden tagja kiemelkedően vív.

Muhari Eszternek szombaton szurkolhatunk az olimpián
Muhari Eszternek szombaton szurkolhatunk az olimpián
Fotó: Flajsz Péter / Forrás: 24 Óra

Ha Muhari Eszter megnyeri ezt az asszót, akkor jó eséllyel az egyéni világbajnok, Song Sera lesz az ellenfele a nyolc közé jutásért, amennyiben a koreai legyőzi a rutinos lengyelt, Swatoska-Wenglarczykot. Ezen az ágon szerepelnek még olyan versenyzők is, mint a francia Candassamy, aki hazai pályán bizonyára még kiemelkedőbben teljesít majd.

Muhari Eszter az olimpiára utazása előtt interjút is adott nekünk, ahol arról is beszélt, az élmezőnyben kis különbségek vannak a vívók között, és a legeredményesebb és tapasztaltabb vívókkal is fel szeretné venni a harcot.

Plásztán Attila bízik benne, hogy Muhari Eszter eléri a célját

– Eszti ebben az évben sokat lépett előre, bekerült a világranglista elitjébe – mondta. – Ebben a szezonban már három egyéni világbajnokot is legyőzött a világkupák és a Grand Prix versenyek során. Technikai tudása és felkészültsége alapján az éremre is odaérhet, de ne feledjük, 22 éves, ez élete első olimpiája, ami nem könnyű lelkileg. Ő azonban céltudatos, jól kezeli ezeket a helyzeteket, bízunk benne, hogy sikeres olimpiája lesz és eléri az általa megálmodott célt!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában