Olimpia

2024.07.27. 16:45

Muhari Eszter az érem közelében, elődöntőt vív a tatabányai párbajtőröző

Legjobb négy közé jutott Muhari Eszter a párizsi olimpián. A tatabányai vívó 19 óra 25 perctől a francia Auriane Mallo-Bretonnal vív majd a döntőbe jutásért.

Körtvélyfáy Dina

Muhari Eszter a kínai Tang Jun Jao ellen kezdett szombaton, a párizsi olimpián a 16 közé jutásért. A mindössze húszéves ellenfélről nem lehetett sokat tudni, csak annyit, hogy a nankingi világkupán nyolc közé jutott. Bár juniorban sem voltak kiemelkedő eredményei, ez sem sokat jelentett, hiszen a kínaiakat ritkán viszik korosztályos versenyekre, írták a hunfencing.hu-n.

MUHARI Eszter
Muhari Eszter elődöntőbe jutott.
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Az első harmadot a kínai nyerte 3-2-re, de a második felvonásban Eszter magára talált, és öttusos vezetést szerzett, 10-5 lett a vége. A harmadik harmadban 10-8-ra zárkózott a kínai, de a tatabányai vívó már nem engedte ki a vezetést a kezéből, 15-10-re győzte le riválisát.

Muhari Eszter újabb egyéni világbajnokot győzött le

A nyolc közé jutásért a koreai, egyéni világbajnok Song Sera volt az ellenfele. Muhari jól kezdett, az első harmadban már 2-1-re vezetett a koreai klasszis ellen. A második harmadban is végig vezetett, a harmadikban pedig teljesen elhúzott, 15-6-ra nyert.

A papírforma szerint a nyolc között Eszter a francia Marie-Florence Candassamyval találkozott volna, de a franciák világbajnoka meglepetésre kikapott a kínai Yu Sihantól.

Az első 3 perc után vezetett a tatabányai vívó, a másodikban azonban a kínai fordítani tudott. Eszter először egyenlített, majd vezetést szerzet, így 7-5-el fordultak az utolsó három percre. Itt az ellenfél többször egyenlített, de Eszter végül magabiztosan, 15-10-re nyert.

Így a tatabányai vívó a döntőbe jutásért vívhat 19 óra 25 perctől, ellenfele Auriane Mallo-Breton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!