Továbbra is hihetetlen formában

2024.07.03. 19:37

Jackl Vivien újabb érmet nyert a junior úszó Eb-n!

A TVSE csodaúszója bronzérmes lett 1500 méteres női gyors úszásban a vilniusi junior úszó Európa-bajnokságon. A mindössze 15 éves Jackl Viviennek a belgrádi felnőtt Eb-n szerzett aranyérme után ezúttal meg kell elégedni a fantasztikus harmadik hellyel.

Kemma.hu

A tatabányai csodaúszó, Jackl Vivien a harmadik helyen végzett a 1500 méteres női gyors úszás döntőben a vilniusi junior úszó Európa-bajnokságon. A mindössze 15 éves úszólány 16:19.22 perc alatt teljesítette a leghosszabb medencés távot a litvániai utánpótlás-kontinensviadalon, mellyel bronzérmes lett. Két hete a belgrádi Európa-bajnokságon a felnőttek mezőnyében 16:06.37 perces olimpiai szintes idővel a felnőtteknél nem talált legyőzőre.

1500 méteres gyorsúszásban szó szerint leiskolázta a mezőnyt a 15 éves tatabányai úszólány. Jackl Vivien élete első felnőtt Európa-bajnokságán történelmet írt.
A mindig mosolygós Jackl Vivien gyűjteménye egy bronzéremmel lett gazdagabb
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

 

Jackl Vivien két éremnél jár a junior Eb első két napja után


Az Egerszegi Krisztina utánpótlás-rekordjait is átíró tatabányai csodaúszó pályafutása harmadik ifjúsági Eb-jén először 400m vegyesen állt rajtkőre, ahol a délelőtti előfutamban visszafogott úszással a leggyorsabb időt (4:45.96) repesztve bejutott a szám döntőjébe, melyben óriási fölénnyel győzött. Bő másfél órával később, már a kora délutáni órákban 1500m gyorson ugrott medencébe, az előfutamok összesített rangsora alapján a negyedik legjobb eredménnyel (16:33.01) kvalifikált a szerda esti fináléba, melyben 13 másodpercet javítva keddi idején bronzérmes lett. A junior Eb mezőnyéből egyedül a tatabányai csodalány vállalta a kegyetlen 400 vegyes-1500 gyors duplát.

Sirkóné Kocsis Márta tanítványa a két legnagyobb kihívásnak számító versenyszámban egyaránt kvalifikált a párizsi olimpiára. A 400 vegyes és az 1500 gyors olimpiai versenyeit a július 27-én kezdődő franciaországi világverseny úszóprogramjának első három napján rendezik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában