Robbantott a csodatini

2024.07.02. 18:52

Jackl Vivien junior Európa-bajnok!

A Tatabányai Vízmű SE csodatinije aranyérmet nyert a 400 méteres női vegyes úszást a vilniusi junior úszó Európa-bajnokságon. A 15 éves Jackl Vivien megvédte korosztályos Eb-címét Litvániában.

Luter Márk

A tatabányai csodatini, Jackl Vivien megnyerte a 400 méteres női vegyes úszás döntőjét a vilniusi junior úszó Eb-n. A mindössze 15 éves úszólány korosztályos Európa-bajnoki csúcsot (4:39.28) repesztett a vilniusi fedett medencében, több mint három másodperccel maga mögé utasítva belga és négy és fél másodperccel spanyol riválisát. Az új Egerszegi Krisztinaként is emlegetett Vivi 100 méternél, a pillangó résztáv után még csupán negyedikként fordult, de háton átvette a vezetést, a mell végén már jelentős előnnyel fordult az élen, gyorson pedig már nem engedte ki a vezetést a kezei közül.

1500 méteres gyorsúszásban szó szerint leiskolázta a mezőnyt a 15 éves tatabányai úszólány. Jackl Vivien élete első felnőtt Európa-bajnokságán történelmet írt.
Jackl Vivien megvédte junior Európa-bajnoki címét Vilniusban
Fotó: Derencsényi István / Forrás: MTI

 

Jackl Vivien okosan osztotta be erejét, hiszen 1500 méteren is döntőbe jutott


A TVSE kitűnősége pályafutása harmadik ifjúsági Eb-jén először 400m vegyesen állt rajtkőre, melyben a délelőtti előfutamban visszafogott úszással a leggyorsabb időt (4:45.96) repesztve bejutott a szám döntőjébe.

Bő másfél órával később, már a kora délutáni órákban 1500m gyorson ugrott medencébe, a leghosszabb medencés távon a negyedik legjobb eredménnyel (16:33.01) kvalifikált a szerda esti fináléba. A junior Eb mezőnyéből egyedül a tatabányai csodalány vállalta mindkét számot. A junior korosztályos kontinensviadalt a júniusi belgrádi felnőtt Európa-bajnokság szabad ég alatt lévő versenymedencéje után ezúttal fedett térben rendezik a litván fővárosban. A balti állam először rendez junior úszó Eb-t.

Sirkóné Kocsis Márta tanítványa mindkét távon olimpiai szinttel rendelkezik, melyeket a július 27-én kezdődő párizsi olimpia úszóprogramjának első három napján rendezik.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában