Tatai remeklés

2024.07.19. 18:13

Hidvégi Zalán döntős a plovdivi ifjúsági kajak-kenu vb-n

Felemásan sikerült a tatai kajakosok számára a plovdivi ifjúsági-, és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokság pénteki napja. A Hidvégi Zalán-Samu Péter alkotta kettős a legjobb idővel döntős, míg a korosztályos Eb-címvédő, Hidvégi Hunor sajnos nem jutott fináléba Bulgáriában.

Luter Márk

A harmadik versenynappal folytatódott az ifjúsági-, és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokság. Szűkebb értelemben vett hazánkból ketten is érdekeltek voltak a péntek délutáni középdöntős programban. Hidvégi Hunor és Hidvégi Zalán a döntőbe jutásért harcolt, ami a fiatalabbik testvérnek, Zalánnak sikerült.

Hidvégi Zalán szombaton döntőzhet a plovdivi ifjúsági gyorsasági kajak-kenu vb-n
Hidvégi Zalán szombaton döntőzhet a plovdivi ifjúsági gyorsasági kajak-kenu vb-n
Forrás: Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia/Facebook

Hidvégi Hunor kisebb meglepetésre nem jutott be az A-döntőbe

A Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia fiatal tehetsége középdöntős futamában a hatodik helyen végzett, így sajnos nem lesz érdekelt a K1-500 méteren az érmekért folytatott A-döntőben.

A 19 éves tatai kajakos féltávig lőtávolban volt a továbbjutást jelentő első három pozícióhoz képest, de az utolsó 250 méteren több mint két másodpercet kapott az élmezőnytől, így messze került a döntőtől. Hunor a B-döntőben versenyezhet szombat délelőtt, így a versenyszám U23-as Európa-bajnoki címvédője legjobb esetben is a tizedik helyen zárhatja az év legfontosabb utánpótlás-világversenyét.

Hidvégi Zalán döntős az ifiknél

A Tatai Hódy Sportegyesület korábbi kitűnősége remekül zárta a rekkenő hőségben megrendezett péntek délutáni középfutamot, miután Samu Péterrel a leggyorsabb időt repesztették K2-500 méteren, így bizakodva várhatják az olimpiai versenyszám szombat délelőtti fináléját. Az ifjúsági korú kajak-páros a szerda délutáni előfutamban is remek pályát teljesített, meggyőző teljesítménnyel jutott A-döntőbe.

A 2006-os születésű, kétszeres ifjúsági világbajnok Hidvégi Zalán délután K1-1000 méteren is érdekelt lesz, ahol a döntőbe jutásért száll hajóba. Az ötnapos bulgáriai regatta szombat délelőtt a döntőkkel és helyosztókkal folytatódik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában