Utánpótlás kajak-kenu vb

2024.07.18. 06:37

Hidvégi Hunor remekül kezdett a plovdivi világbajnokságon

Szerdán elkezdődött az ifjúsági és U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokság Plovdivban. Hidvégi Hunor és Hidvégi Zalán révén vármegyénk is érdekelt a bulgáriai világeseményen, ahol mindkét fiú továbbjutott az előfutamából.

Luter Márk

Szerda délelőtt kezdődött és egészen vasárnap délutánig tart Plovdivban az ifjúsági, U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokság. A nagy létszámú magyar küldöttség már hétfőn megérkezett Bulgáriába, a keddi nap már csak az akklimatizációról és a finomhangolásról szólt. Vármegyénket Hidvégi Hunor és Hidvégi Zalán képviselte: mindketten továbbjutottak a középdöntőbe. A tatai testvérpár idéntől már a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia színeiben versenyez.

Hidvégi Hunor futammásodik középdöntős a plovdivi U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon
Hidvégi Hunor futammásodik középdöntős K1-500 méteren a plovdivi U23-as gyorsasági kajak-kenu világbajnokságon
Forrás: ovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Akadémia/Facebook

Hidvégi Hunor és öccse, Zalán is sikerrel vette az első akadályt Bulgáriában

Az U23-asoknál a korosztály Európa-bajnoki címvédője, a 2004-es születésű Hidvégi Hunor szerda délutáni előfutamából a német Moritz Florstedt mögött másodikként jutott tovább a pénteki középdöntőbe 500 méteren férfi kajak-egyesben a bulgáriai világbajnokságon. Az U23-as Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes és kétszeres ifjúsági világbajnok tatai fiú pénteken délután folytatja szereplését ebben a versenyszámban, melynek döntőjét szombat délelőtt rendezik.

Az ifjúsági korosztályban érdekelt öccse, Hidvégi Zalán Samu Péterrel egy hajóban evezve ugyancsak a második helyen értek célba, mellyel ugyancsak a pénteki középdöntőben harcolhatják ki a szombat délelőtti fináléba jutást.

Mindenki hajóba ül, aki számít

Óriási mezőny gyűlt össze Plovdivban, hiszen több mint 60 nemzet versenyzői utaztak el a bulgáriai utánpótlás-világeseményre, melyen minden kontinens képviselteti magát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában