Nagydíj

2024.07.09. 06:50

Két tatabányai atléta indul az idei Gyulai Memorialon

Székesfehérvár immár 11. ízben ad otthont a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjnak. A Gyulai Memorialon olimpiai szintű versenyek várnak a szurkolókra, hiszen olimpiai-, világ- és Európa-bajnokok teszik tiszteletüket a királyok városában.

Kemma.hu

A tatabányai Wahl Zoltán 200 méteren próbál szerencsét az idei Gyulain

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

17 nappal a párizsi olimpia hivatalos rajtja előtt a nyári ötkarikás játékok főpróbájaként tekint sok világhírű atléta a július 9-i 14. Gyulai István Memorialra. 47 ország sportolója verseng a székesfehérvári Bregyó-közi Regionális Atlétikai Központban, ahol immár 11. alkalommal találkozik az immár világszínvonalú egynapos verseny mezőnye. A Gyulai Memorialt az első három kiírás során még a régi Puskás Ferenc Stadionban rekortánján rendezték. 

A közönségkedvenc olasz Gianmarco Tamberi is indul a székesfehérváron Gyulai Memorialon
A közönségkedvenc olasz Gianmarco Tamberi is indul a székesfehérváron Gyulai Memorialon
Forrás: Gyulai Memorial/Facebook

Tatabányai versenyzők is indulnak az idei Gyulai Memorialon

A legnagyobb hazai megméretésen 23 magyar versenyző képviseli hazánkat, vármegyénkből pedig a TSC-Geotech két kitűnősége áll rajthoz: a kétszeres országos bajnok Lesti Diána női távolugrásban, míg a négyszeres magyar bajnok Wahl Zoltán 200 méteres síkfutásban teszi próbára képességeit.

Atlétikai Ob
A TSC-Geotech kiválósága, Lesti Diána idén is rekortánra lép a Gyulain
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Spiriev Attila sportigazgató a verseny sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a legutóbbi három világbajnokságot megnyerő amerikai Grant Holloway nem vesz részt a versenyen. A karibi térségben jelenleg pusztító hurrikán uralkodik, így nem tud elrepülni Magyarországra.

Világsztárokkal teli mezőny, magyarokkal - csak a szokásos

Az idei Gyulai Memorial nem szenved világsztárokból, hiszen a "magyaros" női 100 méter gáton a Puerto Ricó-i olimpiai bajnok, Jasmine Camacho-Quinn mellett az immár három gyermekes anyuka, az amerikai Nia Ali is rajthoz áll. Az Eb-ezüstérmes Kozák Luca távollétében a párizsi olimpikon Kerekes Gréta és a kétszeres junior világbajnoki bronzérmes és az U23-as Eb-bronzérmes Tóth Anna indul ebben a versenyszámban.

Kalapácsvetésben a kétszeres világbajnoki bronz- és kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes Halász Bence a tavaly Budapesten világbajnok kanadai Ethan Katzberggel, a lengyel ötkarikás címvédő Wojciech Nowickivel és az ötszörös olimpiai bajnok Pawel Fajdekkel mérheti össze erejét.

A fedett pályás vb-ötödik országos rekorder, a párizsi olimpiára készülő Molnár Attila 400 méteres síkfutásban szeretne meglepetést okozni.

A nem magyaros számokban is fantasztikus mezőny gyűlt össze

Az olimpiai címvédő olasz „showman” Gianmarco Tamberi is részt vett a sajtótájékoztatón, aki gratulált a magasugrás újdonsült női világrekorderének, a vasárnapi párizsi Gyémánt Liga-versenyen 210 centimétert teljesített ukrán Jaroszlava Mahucsih-nak.

A Nemzetközi Atlétika-szövetség (World Athletics) kontinentális sorozatába tartozó, arany besorolású versenyen a magyarok közül rajthoz áll még a párizsi olimpiára készülő, 100 és 200 méteren egyaránt hazai rekorder Takács Boglárka, aki a fél körös távon összecsaphat a fedett pályás világbajnok, Saint Lucia-i Julian Alfreddel és a jamaikai olimpiai bajnok Shericka Jacksonnal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában