Strandröplabda

2024.07.23. 17:00

Ezüstérmes a Dág KSE

Az U20-as Országos Bajnokság döntőjébe is eljutottak a Komárom-Esztergom vármegyei település fiataljai. A Dág KSE fiataljai szépen helytálltak.

Kemma.hu

Szépen helytálltak a Dág KSE röplabdázói, ezüstéremmel tértek haza az U20-as Országos Bajnokság döntőjéről. Vasárnap rendezték a finálét, ahol három páros képviselte  a Dág KSE-t (Uracs Gergely - Való Botond; Heller Zsolt - Molnár Tamás; Heller Szabolcs - Pongó Zalán).

Dág KSE
A Dág KSE (pirosban) röplabdázói erős eredménnyel 
Forrás: Dág KSE Röplabda/Facebook

 A mérkőzések 11 órakor kezdődtek, a döntőnek a Kőér utcai strandröplabda pályák adtak otthont. Ezen a tornán sem úszták meg a dágiak, hogy egymás ellen csapjanak össze az eseményen, már az első mérkőzésen volt egy ilyen párosítás. A csoportmérkőzések alatt erős performansz jellemezte a dágiak játékát, két párosuk is csoportelsőként végzett. Heller Zsoltra és Molnár Tamásra keresztjáték várt, ahol nagy fölénnyel szárnyalták túl ellenfeleiket és jutottak a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntő párharcai már két nyert szettig tartottak, a kiélezett mérkőzések továbbra is folytatódtak. Nem volt könnyű dolga a dági röpisekne ugyanis ketten a későbbi győztes és a bronzérmes ellen tesztelték tudásukat. A siker nem jött össze ellenük, de mindent kihoztak magukból a fiatalok.

Heller Szabolcs és Pongó Zalán  2-0 arányú diadallal kvalifikálta magát a legjobb 4 közé. Az elődöntő egy körömrágós ütközetet hozott. Az első szettet lehozta a Dág, a második szett elején azonban az ellenfelük párosa bizonyult jobbnak. A harmadik szettben 14-11-ről fordított a Komárom-Esztergom vármegyei páros és 16-14-re behúzták a győzelmet.

A döntő

A fináléban Pénzügyőr játékosaival kellett szembenéznie a Holler-Pongó párosnak. Előbbiek 15-13-ra vitték az első szettet, a másodikat pedig 15-12-re. A dágiak mindent megoróbáltak, egyáltalán nincs okok szégyenkezni.

Dág KSE
Forrás: Dág KSE Röplabda/Facebook

Strandröplabda, U20-as Országos Bajnokság döntője

A Dág KSE eredményei:

  • Heller Szabolcs - Pongó Zalán - 2.
  • Való Botond - Uracs Gergely - 5.
  • Heller Zsolt - Molnár Tamás 5.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában