Kajak-kenu

2024.07.15. 11:54

Vármegyei éremeső az országos vidékbajnokságon

Fantasztikus eredményeket lapátoltak össze szűkebb értelembe vett hazánk versenyzői az elmúlt hétvégén megrendezett kajak-kenu vidékbajnokságon. A rekkenő forróságban összesen 93 fiatal sportoló volt érdekelt. Valóságos éremesőt hozott a mieinkre a viadal.

Fenyvesi Károly

Ötvenhét tagszervezet 2009 versenyzőjét nevezte az idei vidékbajnokságra, amelyet a hétvégén rendezett a Magyar Kajak-Kenu Szövetség a Holt-Duna partján lévő Fadd-Domboriban. Vármegyei lapátosainkat a Tatai Hódy Sportegyesületből ötvenkettő, a Lábatlani Sirályok Vízi Sportegyesületből tizennyolc, a Zoltek Kajak-Kenu Nyergesújfalu Sportegyesületből tizenöt, az Oroszlányi Kajak Sportegyesületből nyolc fiatal képviselte.

Bocskay Panni nem talált legyőzőre saját korosztályában a hétvégi országos vidékbajnokságon
Bocskay Panni nem talált legyőzőre saját korosztályában a hétvégi országos vidékbajnokságon
Forrás: Tatai Hódy Sport Egyesület/Facebook

Négy klub képviselte vármegyénket

Az oroszlányi csapatból korosztályának 1000 méteres távján egyesben bronzérmes lett Schattinger Zsófia, a vele egyidős Leskó Lili 2000 méteren szintén harmadik lett. A két lány K2-ben összeülve, 1000 méteren újabb bronzéremmel gazdagította az oroszlányi éremgyűjteményt.

Jóval hosszabb tataiak nyolc aranyéremmel színesített sikerlistája. A különböző távokon korcsoportja K1-es mezőnyében senki nem tudta legyőzni Gábor Tímeát, Pónya Dominik Pétert, a Haltrich Hunor, Brázik Zsombor Noel és Torma Bulcsú alkotta, illetve a Vojejvodics Bence, Horvát Mátyás, Merényi Tamás összeállítású váltót. Az első helyen lapátolt célba Bocskay Panni, Fazekas Lilla, Tüske Milla, illetve K2-ben a Torma Bulcsú és Haltrich Hunor, illetve a Bublovics Barbara és Szalai Kira kettős is. A Tatai Hódy Sportegyesület kajakosai további gyűjteményét három ezüst és hat bronzérem is gazdagította.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában