Remek tatabányai futóteljesítmény

2024.07.19. 20:04

Beke Dávid elődöntőt futhat az U18-as atlétikai Eb-n

Tatabányai szempontból remekül folytatódott a besztercebányai U18-as atlétikai Európa-bajnokság. A TSC-Geotech 17 éves középtávfutója, Beke Dávid bejutott a 800 méter szombati elődöntőjébe. Rózsahegyi Bori szombat délelőtt kezdi meg szereplését távolugrásban.

Luter Márk

Ennél jobb folytatásra nem számíthatott a tatabányai atlétika. A 17 éves középtávfutó Beke Dávid bejutott a 800 méter szombati elődöntőjébe a besztercebányai U18-as atlétikai Európa-bajnokságon.

Beke Dávid szép futással elődöntős 800 méteren a besztercebányai U18-as Eb-n
Beke Dávid szép futással elődöntős 800 méteren a besztercebányai U18-as Eb-n
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Beke Dávid remekül futott a pénteki előfutamban

A TSC-Geotech kiválósága nagyon biztatóan kezdte a kétkörös verseny péntek esti előfutamát, hiszen harmadikként fordult rá az utolsó 400 méterre. Remek kiindulópozícióját nem tudta megtartani, hiszen a táv második felében ketten is megelőzték, végül egyéni csúcsát (1:53.71) taktikus futással megközelítve, 1:54.45 perces teljesítménnyel ötödikként ért célba. 

Mivel a versenykiírás szerint futamonként az első három, valamint a legjobb hat időeredmény kvalifikált az elődöntőbe, így tovább reménykedhetett a továbbjutásban. Dávid összesítésben a 16. idővel zárt, így a hat futam után továbbjutó helyen maradt.

Két tatabányai atlétának is szurkolhatunk a folytatásban

Beke Dávid szombat esti 800 méteres elődöntője mellett van még egy TSC-Geoteches fiatal atléta, aki még nem mutatkozott be a felvidéki korosztályos Eb-n. A kétszeres EYOF-győztes Rózsahegyi Bori távolugrásban lép rekortánra a szombat délelőtti selejtezőben, reményeink szerint pedig a szám vasárnapi döntőjében is láthatjuk a sérüléséből visszatérő 17 éves tatabányai atlétalányt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!