Judo

2024.07.13. 16:00

A TSC fiatal tehetségének álma, hogy egyszer olimpiai bajnok legyen

Rövid interjúban árulta el az idei ifjúsági judo Eb-n Kunyik Botond a céljait. A beszélgetésben kitért arra is, hogy hogyan kezdte el űzni ezt a sportágat.

Kemma.hu

Rövid interjút készített a Tatabányai Sport Club versenyzőjével, az idei ifjúsági judo Eb-n bronzérmet szerzett Kunyik Botonddal. A mindössze tizenhat éves sportoló ezzel a teljesítménnyel fiatal pályafutásának legjobb eredményét érte el, ám az elmúlt időszakban arany- és ezüstérmet is nyert az ifjúsági Európa Kupa versenyeken. 

Kunyik Zsolt és fia, Kunyik Botond
Kunyik Zsolt és fia, Kunyik Botond
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Botond édesapjával, Kunyik Zsolttal és nagyapjával, Kunyik Józseffel kezdte el a űzni a sportágat a a Tatabányai Judo Club csapatában.

– Nem emlékszem, pontosan mikor, de jó tíz éve kezdtem el a sportág űzését. Fokozatosan haladtam előre az eredményekkel, amíg elértem a szófiai sikerig – nyilatkozta Botond.

Hozzátette, szomoró volt, mikor Bulgária fővárosában, Szófiában legyőzte őt orosz ellenfele, de ezáltal nagy lendülettel vágott neki a bronzmeccsnek, ahol szintén orosz sportolóval kellett megmérkőznie, amit sikerrel zárt.

– Nagyon jó érzés volt megnyerni a bronzmeccset, és jó volt látni azt is, mit hoz ez ki apukámból. Tudom, hogy 1996-ban ő ott lehetett az atlantai olimpián  

Én is szeretnék olimpián elindulni, és beteljesíteni az álmomat: olimpiai bajnok szeretnék lenni. Ezért dolgozunk rengeteget nap, mint nap.

 fejezte be mondatát a fiatal sportoló.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában