Amerikai futball

2024.06.02. 17:20

Nem sokra jutott a Mustangs Szegeden

Csongrád-Csanád vármegyébe utazott a tatabányaiak osztaga. A Mustangs nagy vereséget szenvedett, ezzel megszakadt idei veretlenségi sorozatuk.

Kemma.hu

A rájátszást már bebiztosító Tatabánya Mustangs egy nagyon domináns győzelem után utazott el Csongrád-Csanád vármegyébe, hogy megmérkőzzőn a tabella második helyét elfoglaló csapattal, a szegedi Guardains csapatával. A vendégcsapat tíz hiányzóval indult neki a találkozónak, a defenzív fal hiányos volt, ebből adódóan nem volt könnyű dolguk a meccsen. Az első negyed leginkább a hazai együttes játékáról szólt. Az első drive részükről igen hatásosnak bizonyult, hiszen touchdown formájában tudták befejezni menetelésüket. A futások és a passzok is remekeltek a játékosaiktól, az endzone-ba jutás után az extra pontot is sikeresen értékesítették. A tatabányai osztag ezután kezdhette meg első offenzíváját, sokáig azonban nem tartották maguknál a labdát. Ugyan az első kísérleteik sikeresek voltak, a későbbiekben nem tették meg a szükséges yardmennyiséget, ezért puntra kényszerültek. Nem kezdett jó ritmusban Mustangs, a negyed végére azonban felszívták magukat, habár ez pontokban nem mutatkozott meg. 7-0-ás Guardians vezetéssel zárult az első felvonás. 

Csongrád-Csanád vármegyébe utazott a tatabányaiak osztaga. A Tatabánya Mustangs nagy vereséget szenvedett, ezzel megszakadt idei veretlenségi sorozatuk.
Nagy vereséget szenvedett a Tatabánya Mustangs (fehérben)
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Sokat repült a sárga zászló

A mérkőzés második periódusát úgy kezdte a Tatabánya, ahogyan azt kell: egyből Touchdownnal nyitották meg a negyedet, Tápai Donald nagy elkapása és a labdával való futása 6 pontot jelentett a klubnak. A TD (touchdown) utáni rúgás is betalált, ezzel egyetlen pontra megközelítve ellenfelüket.  A szegediek a támadásaikat az összecsapás ezen részében is effektíven oldották meg, a sok hiba és szabálytalanság mellett azonban nem lehetett elmenni. A negyed közepén hosszú percekig leragadtak a harmadik kísérletnél, ugyanis közel minden egyes próbálkozásnál valami szabálytalankodás ütötte fel a fejét. Közel volt a Guardians az endzone-hoz, ám közel minden egyes kísérletnél elkövettek valamit, ami büntetést ért. A botladozás végére sikerült field goal-t szerezniük, ami további három pontot írt fel a táblázatra. A negyed további részében próbálkozott a Mustangs, pontokat viszont nem tudtak szerezni. A félidő legvégén egy jó Mustangs punt után igen messziről kellett nekivágnia a Szegednek egy utolsó támadásnak, de elképesztő hatékonysággal rohantak át a pálya másik felére: a passzjátékuk megállíthatatlan volt, a futóik pedig bírták a védők szerelési kísérleteit, így pár másodperccel a vége előtt touchdown-t szerzett a hazai csapat, tovább növelve ezzel előnyüket. Az első játékrész sikeresen alakult számukra, a Musztángok együttese nagy hiányosságokban szenvedett.

A meccs harmadik fázisának legelején a Guardians védői jól olvasták a támadásokat és megállították az idegenben játszó sportolókat, a negyedik kísérletnél azonban nem rúgta el a labdát a Tatabánya, hanem egy trükkös játékhoz folyamodtak, aminek segítségével több yardot is szereztek. Sérülés is történt a Komárom-Esztergom vármegyei csapatnál, nem sokkal a cseljáték után. A támadás további része nem hozott eredményt, ezért puntoltak a tatabányaiak. A Guardians egyből erőteljesen válaszolt erre, hiszen a következő támadásuk újabb hat pontot jelentett. Kényelmes fölényt építettek ki maguknak, 24-6-ra mentek a hazaiak. A Mustangs nem sokat nyújtott a továbbiakban sem, ez nem az ő napjuk volt.

Az ütközet utolsó felvonása érdemben már nem változtatott a dolgokon, a Mustangs interception-t is dobott (az irányító passzát egy védőjátékos kapja el) az első percekben, ami végleg megpecsételte sorsukat. Ugyan TD-t még tudtak szerezni, ezt ellenfelük is megtette. A Tatabánya hazai pályán vívja következő párharcát, a Diósd Saints ellen. 

Csongrád-Csanád vármegyébe utazott a tatabányaiak osztaga. A Tatabánya Mustangs nagy vereséget szenvedett, ezzel megszakadt idei veretlenségi sorozatuk.
Megszakadt a Tatabánya veretlenségi sorozata
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Amerikai futball, 2024, Coors Divízió I.

Guardians Amerikai Futball Club  - Tatabánya Mustangs 37-12 (7-0, 10-6, 7-0, 13-6)

Szeged, SZEOL pálya.

Tatabánya: Kiss, Misztl, Molnár D., Takács, Kövecses, Nacsa, Tóth, Dávidházy B., Szabó, Magyar B., Tápai, Nagy, Lizakovszky G., Kovács M., Hribár, Lizakovszky B., Molnár L., Mátrai, Molnár Á., Arató, Lődi, Malinovszki D., Kilencz, Ernszt, Bartus, Juhász, Bakajsza, Jäger, Kuhár, Kovács B.,  Horváth, Nyiri, Bihacker, Malinovszki Á., Kiss, Bodnár, Baricza, Botka G., Magyar G., Igaz, Hegedűs, Maszlavér, Dávidházy B.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában