Jegyzet

2024.06.02. 11:35

Kun Anna kálváriája: hol marad az igazság?

Az utóbbi hetekben nagy port kavart a tatai vívó, Kun Anna eltiltásának ügye.

Körtvélyfáy Dina

Kicsit szomorú, hogy épp erre a témára kapta fel mindenki a fejét, hiszen Kun Anna éveken át szép eredményekkel örvendeztette meg hazánkat és tette büszkévé vármegyénket.

Kun Anna
Kun Anna szorgalmával és tehetségével ért fel a legjobbak közé
Fotó: Augusto Bizzi / Forrás: FIE

Kun Anna valóban hibázott, ezt mindenki tudja, ahogy azt is, hogy rendkívül igazságtalan volt ekkora büntetést adnia egy, a becsületességéről is híres vívónak, akinek a szervezetében soha nem mutattak ki doppingszert. Az igazságtalanság még szembetűnőbb úgy, hogy a franciák tehetsége, Ysaora Thibus ott lehet az olimpián, pedig az ő doppingtesztje januárban pozitív lett. A Nemzetközi Vívószövetségnek viszont az ő kifogása megfelelt, miszerint intim együttlét során jutott a szervezetébe a tiltott szer, amelyet nem ő, hanem a partnere fogyaszt. Kár, hogy az egész dolog üzenete így az, doppingolni lehet, csak jó kifogás kell hozzá, de aki az adminisztrációban hibát vét, az semmi jóra ne számítson.

Csak reménykedhetünk benne, hogy Kun Anna két év múlva visszatér a pástra. A kis, vidéki egyesület vívója szorgalmával és tehetségével ért fel a világ legjobbjai közé. Most pedig mindent elveszített, még edzeni sem járhat két éven át. Megfosztották a sporttól, amire feltette az egész eddigi életét. Igazi tragédia lenne, ha egyetlen hiba derékba törné ígéretes karrierjét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában