Erőemelés

2024.06.21. 14:42

Újabb világcsúcsot állított fel az ácsi erőemelő

A komáromi Duna Sportcentrum erős emberei Európa-bajnokságon bizonyítottak. A civilben patkolókovács-segédként dolgozó Bazsó Mónika erőemelésben ért el remek eredményeket.

Luter Márk

Fantasztikus eredményeket ért el az ácsi erőemelő a szlovákiai Nagyszombatban (Trnava) megrendezett Európa-bajnokságon. 

Az ácsi Bazsó Mónika és Bíró Zsolt  erőemelő-sikerei
Az ácsi Bazsó Mónika és Bíró Zsolt  erőemelő-sikerei
Forrás: beküldött kép

A világ legjobb amatőr erőemelőit magába foglaló szervezet (WUAP) kontinensviadalán a RAW, azaz a speciális ruha nélküli kategóriájú fekvenyomásban, a sportágban kilencedik évét teljesítő Bazsó Mónika nyújtott lehengerlő teljesítményt, aki a 122,5 kilogrammal új világ- és Európa-csúcsot állított fel. 

A patkolókovács-páros újabb diadala

Az ácsi versenyző ruhás felhúzásban (EQ) sem adta alább, hiszen 190 kg-os eredménnyel újfent világrekordot ért el, megszerezve karrierje 17. Eb-címét, mellyel a Bajnokok Bajnoka címet is elnyerte. A komáromi Duna Sportcentrumban készülő kiválóságot párja, a szintén erőemelő és civilben patkolókovácsként dolgozó Eck Ernő készítette fel a szlovákiai megméretésre. Edzéstársa, Bíró Lajos RAW-felhúzásban 282,5 kg-mal bronzérmes lett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában