Gyász

2024.06.28. 14:09

Elhunyt egy nagy transzplantált nyergesi bajnok

Egy igazi bajnok távozott el közülünk. Soós Sándor, a nyergesújfalui bajnok, aki rengeteget elért a sportban, 78. évében hunyt el.

Kemma.hu

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége weboldalán arról adott hírt, hogy életének 78. évében elhunyt a nyergesújfalui Soós Sándor, a magyar szervátültetett válogatott kiemelkedő bajnoka. 

Soós Sándor igazi legenda volt
Soós Sándor, elhunyt transzplantált bajnok
Forrás:  Magyar Szervátültetettek Szövetsége/Facebook

Sándor tíz évvel ezelőtt esett át veseátültetésen. Dializáltként is sportolt, felépülése után transzplantáltként aratott újabb jelentős nemzetközi sikereket a bowling, a petanque és a darts sportágakban, többszörös Európa- és világbajnok lett. Sportolótársai tisztelték, szerették őt emberi tartásáért, sportszerűségéért és humoráért. Kitartása, elhivatottsága és sportszeretete példaértékű volt csapattagjai számára.

A halál nem jelent véget, csak egy új fejezetet. Sándor, te örökké velünk maradsz a sportág történetében és a szívünkben – olvasható a szövetség honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában