Ifjusági Judo Eb

2024.06.29. 09:40

Bronzérmet szerzett Kunyik Botond

Európa legjobbjai között a Tatabánya. Kunyik Botond bronzérmet szerzett, Radovics Mihály pedig szintén a legjobb tíz között.

Kemma.hu

Remek eredmények a Tatabányai Sport Club fiatal tehetségétől. Kunyik Botond a Bulgáriában, azon belül Szófiában rendezett ifjúsági judo Európa-bajnokságon nagyon magabiztos teljesítmény mellett jutott el a dobogóra az 55 kilogrammos súlycsoportban.

Az eseményen a fiatal tatabányai sportoló egy portugál, örmény és svájci dzsudokát szárnyalt túl. Az összecsapásokat magas szint jellemezte, mindent kihozott magából Botond. Ezekkel az eredményekkel az elődöntőbe is eljutott, ahol egy orosz fiataltól szenvedett vereséget. 

Ifjusági judo Eb, 2024
Mindent beleadott Kunyik Botond (balra) és Radovics Mihály
Forrás: Tatabányai Sport Club/Facebook

Érdekesség, hogy a bronzmeccsen szintén egy orosz versenyző ellen kellett megmérettetnie magát, ám ezúttal sikeresen lezárta a küzdelmet. 

A kiemelkedő eredményeket Kunyik Zsolt vezetőedző is véleményezte.

– Boti mai bronzérme benne volt a levegőben, hiszen az ifjúsági Európa Kupa versenyeken már volt arany-, illetve két alkalommal ezüstérmes, valamint egy ötödik és egy hetedik helyet is szerzett korábban. A sorsolásnál Boti a világranglista 11. helyével a 3. kiemelt volt. – olvasható a TSC Facebook oldalán.

Fontos kiemelni, hogy Radovics Mihály szintén remek versenyzéssel a kilencedik pozícióban végzett az 50 kilósok között. ami egy ilyen kaliberű rendezvényen szintén kiemelkedő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában