Súlyemelés

2024.06.27. 13:28

Az oroszlányi tinik kitettek magukért a kisbéri területi felmérő súlyemelő-versenyen

Odatették magukat a fiatal oroszlányi súlyemelők a Kisbéren rendezett területi felmérő versenyen. Az eseményen ezúttal sem okoztak csalódást a Komárom-Esztergom vármegyei versenyzők.

Petrik József

A Bakonyalja „fővárosában”, Kisbéren rendezték a júniusi területi felmérő versenyt. A rangos viadalra szép számban neveztek. A házigazdákat a Kisbér-Pápa csapata képviselte, de jöttek Tatáról, Győrből, Oroszlányból, sőt, még Ózdról is. A csaknem ötventagú mezőnyből a legeredményesebben az Oroszlányi SE hat, tini korcsoportos utánpótláskorú sportolója szerepelt. Bagócs János mester tanítványai alaposan kitettek magukért.

Vadász Krisztina 32,3 kg-os testsúllyal, a 9 évesek között 18 kg-ot szakítva és 24 kg-ot lökve végzett az élen úgy, hogy az érem mellett egy különdíjat is hazavihetett.

Lányoknál, a 10-12 éves korosztályban Vadász Alexandra (36 kg) nyert, mert 21 kg-ot szakított és 31 kg-ot lökött. Alexandra ezzel a teljesítményével, az eggyel magasabb korcsoportban, a 15 éves serdülők között is harmadosztályú szintnek megfelelő eredményt ért el. Így kifejezetten dicséretes a mindössze 10 éves lányka produkciója. 

A 11 éves Kelemen Vivien (40 kg) is szépen versenyzett, hiszen minden kísérletét sikeresen hajtotta végre, és súlycsoportjában a második lett, 18 kg-os szakításával és 25 kg-os lökésével. Serdülő fiúk (12-15 évesek) között a 14 esztendős Krasznay Levente (73 kg) szintén ezüstérmet szerzett új egyéni csúccsal, hiszen 55 kg-ot szakított és 70 kg-ot lökött. 

A 81 kilós, 14 éves Végh Koppány ugyancsak a dobogó második fokára állhatott egyéni csúcsot elérve úgy, hogy hat érvényes gyakorlattal 47 kg-ot szakított és 63 kg-ot lökött. A felsorolt súlyemelők valamennyien az oroszlányi József Attila Általános Iskola tanulói.

Súlyemelés
Remekül szerepeltek az oroszlányi súlyemelőpalánták Kisbéren
Forrás:  beküldött

Kölyök korosztályban (10-12 évesek) a 11 éves Német Rudolf, a Ságvári iskola tanulója, lökésben 55 kg-os egyéni csúccsal aranyérmet szerzett.

– Gratulálok versenyzőimnek! További sok sikert, jó edzéseket és jó nyaralást kívánok valamennyijüknek. Ezen túl, köszönet a szülőknek az önzetlen segítségért, illetve az iskoláknak a támogatásért – hangsúlyozta Bagócs János. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában