Irány a természet!

2024.05.04. 19:16

Két IVV túra is lesz májusban Komárom-Esztergom vármegyében

Májusban Bajnán és Várgesztesen is falhatják a kilométereket a természetjárók IVV túrákon.

Kemma.hu

A Gerecse 50 teljesítménytúra után a természetjáróknak újabb lehetőségek nyílnak a vármegyében, hogy bakancsot húzzanak és útra keljenek. Első körben május 4-én, Bajnán rendez IVV túrákat a Bajnai Természetjáró és Szabadidősport Egyesület. A VIII. Gróf Sándor Móric Emléktúrát S, M, L és XL kategóriákban lehet teljesíteni, amelynek a rajtja és a célja is a a Gróf Sándor Móric Kastély lesz. 

A tavalyi bajnai túra is sok természetjárót vonzott
A tavalyi bajnai túra is sok természetjárót vonzott
Forrás: Bajnai Természetjáró és Szabadidő Egyesület 

Egy héttel Bajna után Várgesztes következik az IVV túrák sorában. A Glow Egyesület szervezésében megrendezésre kerülő túrára előnevezés nincsen, kizárólag a helyszínen lehet jelentkezni 5, 10, 20 és 25 kilométeres távokon. A rajt a várgesztesi faluháznál lesz május 12-én reggel 7 óra 30 perces kezdettel.

Az IVV túrákkal kapcsolatos hír, hogy Mascher Jenő soproni túrázó elérte a 11 ezer kilométert az IVV eseményein. Az évtizedek alatt összegyűjtött kilométerekért IVV külön jelvényt kapott, amit a komáromi túrán adtak át neki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában