Nyári szünet

2024.05.02. 19:08

Ezek a sporttáborok nyújthatnak segítséget idén nyáron a szülőknek

Számos Komárom-Esztergom vármegyei sportegyesület tart idén nyáron is sporttáborokat. Ezekből válogattunk a cikkünkben.

Túri Csaba

Vészesen közeledik a nyár, ami a családok életében plusz feladattal is jár. Az óvodák és az iskolák is nyári szünetet tartanak, így a gyerekek szűk három hónapra a családi otthonba "kényszerülnek", ami komoly logisztikai feladat elé állítja a szülőket, hiszen a munkahelyeken nincsen leállás. A legtöbben nagyszülőknél, közeli hozzátartozóknál helyezik el csemetéiket, de a szünet hosszúsága miatt sokszor ez sem megvalósítható a teljes időintervallumában. Ilyenkor jönnek képbe a különböző szervezetek, egyesületek nyári foglalkozásai. Lássuk, a vármegyében milyen lehetőség lesz a nyári szünetben sporttáborba küldeni a gyerekeket!

Számos nyári sporttábor nyújt majd lehetőséget a szülőknek idén is a gyerekek elhelyezésére
Számos nyári sporttábor nyújt majd lehetőséget a szülőknek idén is a gyerekek elhelyezésére
Forrás:  Shutterstock/Illusztráció

A vármegyei sporttáborok

A Tatabányai Vízmű Sportegyesület lehetőséget biztosít az úszást kedvelőknek, összesen négy különböző időpontban. Lehetőségük van a szülőknek az úszni még nem tudó gyermekeiket a táborba beíratni, de mélyvízes csoportokat is indít a TVSE. Szintén várja medencébe az ifjoncokat az Esztergomi Úszó Klub, ők egész júliusban vállalják a gyerekek felügyeletét.

Akik pedig szeretik inkább a labdát pattogtatni, azoknak a Tatai AC és a Komárom VSE is indít nyári tábort. Előbbi egyesület az iskolásoknak nyújt két csoportban (2006-2010 és 2011-2014 között születettek) lehetőséget, ígéretük szerint sok meglepetéssel és jó hangulattal. A komáromiak szintén két turnust indítanak, de már egy kicsit tágabb korosztálynak: a 2011 és 2017 között születetteket várják, ahol egy szakmailag képzett stáb tartja a foglalkozásokat.

A szülőknek természetesen lesz lehetőségük focitáborba is beíratni a lurkókat. A jövő Szoboszlai Dominikjai a Dorogi FC szervezésében két turnusban rúghatják a bőrt, ami mellé stadionlátogatás strandolás is szerepel a programok között. A Tatabányai Sport Club nyári sporttáborában a labdarúgáson kívül sorversenyekkel, fürdőzéssel és fagyizással tölthetik el az időt a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában