Shotokan

2024.05.09. 10:07

Hetvenedik születésnapján köszöntötték a legendás karate edzőt

Tatabányán immáron 45-ik éve van jelen a shotokan, a jeles évfordulót pedig meg is ünnepelték, ahogyan a szakág helyi elindítóját is köszöntötték.

Kemma.hu

Hetvenedik születésnapján köszöntötték Wolf Lászlót

Forrás: Turul Harcművészeti Sport Egyesület

A karate shotokan ága 1973-ban jelent meg Magyarországon Antal János irányításával, de néhány éven belül sorra nyíltak meg vidéken is a karateklubok. Tatabányára 1979-ben jutott el, egészen pontosan Wolf László tette le az alapköveket a bányászvárosban.

Generációk találkozója a tatabányai shotokan ünnepén
Generációk találkozója a tatabányai shotokan ünnepén
Forrás: Turul Harcművészeti Sport Egyesület

A szakág helyi megjelenésének a 45. évfordulóján túl az alapítót is köszöntötte a Turul Harcművészeti Sport Egyesület, Wolf László ugyanis a 70. születésnapját ünnepelte. Az eseményen az elmúlt több mint 40 év karatékái vettek részt, hogy együtt ünnepeljék meg a különleges alkalmat. A generációk találkozása és a közel 100 fős karate edzés hatalmas meglepetést okozott a tatabányai mesternek, aki újra átélhette a 80-as évek hangulatát. Az edzésen olyan sportolók, korábbi versenyzők is részt vettek, akik legalább 8-10, vagy akár 20 éven át erősítették a tatabányai karatésok csapatát.

A születésnapos edzővel együtt ünnepeltek a környék edzői, kollégái akik egykoron tanítványok voltak. Tiszteletét tette a Magyar Karate Szövetség Főtitkára is aki különleges hírt hozott, ugyanis a Magyar Karate Szakszövetség a nyolcadik dan fokozattal tüntette ki Wolf Lászlót az edzői munkássága elismeréseként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában