NB3

2024.05.08. 06:09

Kiderült, hogy mikor játszhatja az osztályozót a Bányász

Az Opus Tigáz Tatabányának már csak három lépést kell megtennie, hogy megnyerje az NB3 északnyugati csoportját. Ha ez bekövetkezik, a négy csoportgyőztest párokba sorsolják, hogy eldöntsék, ki jut fel az NB2-be.

Túri Csaba

Gyürki Gergelyékre még sok feladat vár a másodosztály eléréséhez

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zetovics Márió

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Versenybizottsága döntött az NB2-be jutásért rendezett osztályozó mérkőzések, illetve azok sorsolásának időpontjáról. Eszerint az utolsó fordulót követő kedden, tehát május 28-án az MLSZ székházában kerül sor a párharcok kisorsolására. A mérkőzéseket június 2-án és 9-én rendezik, ahol oda-visszavágós rendszerben küzdenek meg egymással az aranyérmesek. A két párharc győztese jogot szerez az NB2-ben való indulásra. Tatabányán pedig reménykednek a szurkolók, hogy a csapatuk is érintett lesz a sorsoláson.

A Bányászra (kékben) még vár egy osztályozó párharc, ha az első helyen végeznek
A Bányászra (kékben) még vár egy osztályozó párharc, ha az első helyen végeznek
Fotó: Zetovics Márió / Forrás:  24 Óra

Nekik van esélyük elérni az osztályozót

Az NB3-ban négy csoport van összesen, de három fordulóval a vége előtt egyelőre csak egy biztos résztvevője van az osztályozónak. A Békéscsaba az elmúlt hétvégén Szolnokon aratott győzelmével bebiztosította az első helyét a délkeleti csoportban. A többi régióban azonban már korántsem ilyen egyszerű a helyzet. Az északkeleti csoportban matematikailag még összesen négy klubnak van esélye az aranyérem megszerzésére: a Putnok, a Cigánd, DVSC II., Kisvárda II. A délnyugati részen egy fokkal egyszerűbb a helyzet, ott csak két csapat van már csak versenyben az első helyért: az Iváncsa két ponttal előzi jelenleg a Szentlőrincet. És természetesen itt van a minket legjobban érdeklő csoport, az északnyugati. Az Opus Tigáz Tatabánya együttese vezeti a tabellát, mögöttük a Veszprém és a Bicske 3-3 ponttal van lemaradva, míg a III. Ker. TVE 5 pontos hátrányban van a Bányász mögött.

Az NB2-ből ugyan négy csapat esik ki a szezon végén, a helyükre azonban csak két együttes kerül fel. Ez azért lehetséges, mert a jelenlegi 18 helyett a következő idénytől már csak 16 csapatos lesz a Merkantil Bank Liga.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában