Osztályozó

2024.05.29. 14:21

Így várják Békéscsabán a Bányász elleni osztályozót

A csabaiak meggyőző fölénnyel, mindössze egyetlen vereséget elszenvedve, 16 pontos előnnyel nyerték meg a csoportjukat az NBIII-ban. Most a Bányász csapata ellen fognak megvívni.

Túri Csaba

Békéscsabán pozitívan várják az osztályozós párharcot

Forrás: Békéscsaba 1912 Előre/Facebook

Ahogy arról már beszámoltunk, az NBIII északnyugati csoportját megnyerő Opus Tigáz Tatabánya a délkeleti csoport győztesével, a Békéscsaba 1912 Előre együttesével oda-visszavágós párharcban küzdhet meg az NBII-es tagságért. A viharsarki csapat asszisztens edzője a komáromi születésű Ozoróczi Gábor, aki készséggel válaszolt portálunknak a sorsolás után a Bányász elleni meccsek várakozásairól.

Ozoróczi Gábor (középen) jó hangulatú mérkőzéseket vár az osztályozón
Ozoróczi Gábor (középen) jó hangulatú mérkőzéseket vár a Bányász elleni osztályozón
Forrás: Békéscsaba 1912 Előre/Facebook

– Az a célunk, hogy mind a kettő meccset megnyerjük. Erre készültünk az egész szezon során, tudtuk, hogy egy bajnoki cím nem elegendő a feljutáshoz, ahhoz még egy osztályozó párharcot is meg kell nyerni – árulta el a szakember.

Természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen ellenfélnek tartják a Bányászt Békéscsabán, mennyire tudtak felkészülni a lila-fehérek Gyürki Gergely legénységéből.

– Az utóbbi hetekben már figyeltük a Tatabánya játékát. A jelenlegi korban már nincsenek nagy titkok a csapatok előtt, számos videó áll a rendelkezésünkre, amelyeken ki tudjuk elemezni a játékukat – fogalmazott Ozoróczi Gábor.

A Bányász ellenfele simán megnyerte a csoportját

A csabaiak meggyőző fölénnyel, mindössze egyetlen vereséget elszenvedve, 16 pontos előnnyel nyerték meg a csoportjukat az NBIII-ban. A Tatabányának nehéz dolga lesz az osztályozón a lila-fehérek ellen, akiknél úgy tűnik, hogy jelenleg minden klappol. Ezt erősítette meg az asszisztens edző is.

– A csapatunkban mindenki pozitív, mi eleve tudatosan irtjuk a negatív hangokat. Nagyon várjuk a két összecsapást, és bízunk benne, hogy remek hangulatban, sok néző előtt küzdhetünk meg a Tatabányával az NBII-es tagságért – zárta szavait a szakember.

Az Opus Tigáz Tatabánya a párharc első mérkőzésén hazai pályán fogadja a Békéscsabát. A találkozóra - mintarról mi is beszámoltunk legfrisbb cikkünkben - a megszokott helyszínen, a Grosics Gyula Stadionban kerül sor, de megváltozott időpontban, június 2-án, 16 órakor (az eredeti időpont 17 óra 30 perc volt, de a televíziós közvetítés miatt előrehozták). A tatabányai csapat közben a bajnoki címért járó serleget és az aranyérmeket is átvették, az erről készült cikkünk és fotók ide kattintva érhetőek el.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában