Pirkadattól alkonyatig

2024.05.05. 13:26

Egy verseny a legőrültebbeknek: Backyard Ultra Esztergom +videó

Tudtad, hogy van olyan futóverseny, ahol minden órában „eldördül a rajtpisztoly” egészen addig, amíg nincs meg, ki a legkitartóbb. Esztergomban így rajtolt a győztes nem egy, de végül harminchétszer.

Kemma.hu

Backyard Ultra Esztergom: egy verseny a legörültebbeknek

Forrás: Jakabházy Miklós

Szombaton reggel 10 órakor kezdődött, vasárnap este, már bőven sötétben ért véget a Backyard Ultra Esztergom. Az ultra, ami a versenykiírás szerint az utolsó emberig tart. Mert aki célba ér a következő rajtig, versenyben marad.

Backyard Ultra Esztergom
Backyard Ultra Esztergom: egy verseny a legörültebbeknek
Forrás: Jakabházy Miklós

A futóknak óránként egy kört kellett teljesíteniük, ami csak 6,7 kilométeres. Könnyűnek hangzik, igaz? Egy ideig az is. Aztán már nem annyira.

Minden órában új és új rajt volt, aki nem tudott beállni és elrajtolni, kiesett. Aki hamarabb teljesítette a kört mint 1 óra, természetesen pihenhetett és regenerálódhatott a következő rajtig. A verseny pedig egészen addig tartott, amíg az utolsó versenyben maradó képes volt teljesíteni a körét. A harminchetediket. Sárosi Gyula ugyanis 37 teljesített körrel nyerte meg a versenyt, nagy ellenfélre talált FilepÁkos személyében, aki 36 befejezett körrel a második lett. Abszolút harmadik helyen, női elsőként Fűrész Edit végzett 35 körrel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában