Kézilabda

2024.04.28. 06:52

Magabiztos tatabányai győzelem a kieső otthonában

A Tatabánya vendéglátói már kiestek az első osztályból, ez hordozta magában a legnagyobb veszélyt. A hazaiaknak nem volt veszteni valójuk, felszabadultan játszhattak, a Kék Tigrisek azonban megnyerték a mérkőzést.

Petrik József

Mivel a csarnokban több volt a Tatabánya-drukker, mint a hazai, így méltán szólt a rigmus a kék-fehér szektorból, hogy: „itthon vagyunk, itthon vagyunk”. Ennek dacára nagyjából egy szűk negyedórán keresztül kereste a Tatabánya a játék ritmusát a „kis” Veszprém otthonában. A házigazdák eközben minden teher nélkül, ám mégis meglehetősen motiváltan kézilabdáztak, és előnyhöz is jutottak. Aztán egyenlítettek a Kék Tigrisek, és ezzel minden megváltozott a pályán. Egy új mérkőzés kezdődött. Ettől kezdve egyértelműen a Djukics-legénység kezébe került az irányítás. A Bányász a találkozó ezen periódusában, 16 percig(!) nem kapott gólt. Ez bizonyította, hogy a kék-fehéreknek nem csak a támadásai lettek hatékonyabbak, de a védekezésük is alaposan feljavult.

A Tatabánya vendéglátói már kiestek az első osztályból, ez hordozta magában a legnagyobb veszélyt. A hazaiaknak nem volt veszteni valójuk, minden teher nélkül, felszabadultan játszhattak, a Kék Tigrisek azonban megnyerték a mérkőzést.
A Kék Tigrisek győzni tudtak a hétvégén
Forrás: Tatabánya Kézilabda Club/Facebook

 A szünet után viszont mintha az öltözőben maradt volna a Bányász. A néhány perc leforgása alatt, a hazaiak majdnem megfelezték a hátrányukat. A Tatabányának azonban viszonylag rövid idő alatt sikerült rendeznie sorait, és ismét dominálta az összecsapást, visszaszerezve tízgólos előnyét. De a második harminc perc derekától hullámzóvá vált a játék. Hol elhúzott a Bányász, hol feljött a „kis” Veszprém. A vendégek a 44. és a 48. perc között – például – úgy kaptak négy gólt zsinórban, hogy egyikre sem sikerült válaszolniuk… Ennek ellenére végig a Djukics-csapat irányította a második félidőt is, és végül magabiztos, megérdemelt győzelmet arattak idegenben.

Kontra Zsolt, a Tatabánya technikai vezetője: - Tíz perc után kezdtünk játszani, addig nagyon „udvarias” vendégek voltunk. Aztán összeállt a védekezésünk és a kapusok is remekeltek. A második félidőben kisebb megingásaink voltak, de lelkes szurkolóink támogatásával magabiztos győzelmet arattunk idegenben.

Kézilabda NB I., férfi, 23. forduló

Fejér B.Á.L.- Veszprém – MOL Tatabánya KC 28-35 (10-19)

Veszprémi Városi Sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Kiu G., Kiu T.

Tatabánya: Bartucz 1 – Rodríguez 4, Ancsin 5, Topic 1, Peric 3, Pergel, Ugalde 7 (5). Csere: Székely M. (kapus), Maras, Vajda H. 2, Jadegari, Krakovszki B. 3, Enomoto 4, Juhász Á., Vilovszki. Edző: Dragan Djukics.

Az eredmény alakulása: 7.p.: 6-3, 12.p.: 8-8, 19.p.: 8-11, 24.p.: 8-15, 29.p.: 9-19, 38.p.: 16-21, 41.p.: 16-24, 44.p.: 17-27, 48.p.: 21-27, 50.p.: 22-30, 54.p.: 26-31, 58.p.: 27-34.

Kiállítások: 4/2, illetve 5/5.

Hétméteresek: 4, illetve 6 perc.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában