Floorball

2024.04.28. 14:24

A Palánkdöngetők bearanyozták a Komáromi Napokat

Az SZPK Sárosi Optika Komárom felnőtt férfi floorball csapata 26 éves története során negyedik bajnoki címét ünnepelhette szombaton este. A Palánkdöngetők az utolsó előtti mérkőzésüket követően vehették át az aranyérmeket, illetve a díszes trófeát. Külön öröm volt számukra, hogy sikerükkel a Komáromi Napokat is bearanyozták.

Kovács László

Amíg szombaton este jó reggelt kívánt a Republic együttes a Jókai ligetben és több ezer torokból zúgott a Szállj el kismadár, addig a városi sportcsarnokban az SZPK Sárosi Optika Komárom legénysége azon dolgozott, hogy az osztrák, szlovén és magyar csapatokat felvonultató nemzetközi ligában megszerzett ezüstérme után a magyar bajnokságban már most kiérdemelje a még fényesebb medált. A Palánkdöngetők együttese, a vártnál talán könnyebben, 15-8-ra nyert az IBK Cartoon Heroes csapata ellen.

A Palánkdöngetők férfi floorball csapata negyedik magyar bajnoki címét ünnepelhette szombat este
A Palánkdöngetők férfi floorball csapata negyedik magyar bajnoki címét ünnepelhette szombat este
Fotó: Körtvélyfáy Dina / Forrás:  24 Óra

A polgármester a Palánkdöngetők alapítója volt 

A városi sportcsarnokban ott szurkolt Molnár Attila polgármester is. Amikor azután érdeklődtünk tőle, hogy könnyű szívvel hagyta-e ott a Republic koncertjét, mosolyogva mondta: mivel nagyon szereti ezt a játékot és 26 évvel ezelőtt ő is alapítója volt a klubnak, fel sem vetődött benne a gondolat, hogy a kettő közül melyik programot válassza.

Haris Tibor vezetőedző tanítványai pedig gondoskodtak arról, hogy ne csak a város vezetője érezze jól magát ezen az estén, hanem minden komáromi szurkoló. A Palánkdöngetők már az első játékrészben tetszés szerint érték el találataikat, és az első harmad végén már 6-0-ra vezettek. Szünet után is dübörgött az úthenger, annak ellenére is, hogy már a vendégeknek is sikerült háromszor a hálóba találniuk. Az utolsó felvonásban már inkább a közönség szórakoztatására törekedtek a hazaiak, így fordulhatott elő az, hogy a védelmük is fellazult, és mindkét oldalon potyogtak a gólok.

A Palánkdöngetők csapatai az idén sikeres szezont futnak, ugyanis egy évvel korábban, akárcsak most, a női és a férfi együttesük is bajnoki címet ünnepelhetett. Akkor a Magyar Kupát is megnyerték. Ebben az évben is szeretnék megszerezni azokat a serlegeket is, erre három hét múlva lesz lehetőségük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában