TSC

2024.03.28. 07:46

Rangos nemzetközi versenyen értek el sikereket a parasportolók

A parasportolóknál lezajlott az első szabadtéri nemzetközi atlétikai verseny az olaszországi Jesolóban. A viadalon részt vettek a Tatabányai Sport Club versenyzői is, akik szép eredményekkel térhettek haza.

Túri Csaba

Szép sikereket értek el a parasportolók Olaszországban

Forrás: Tatabányai Sport Club /Facebook

A Tatabányai Sport Club Geotech sportolója, Palotai Balázs edzőjével, Hoffer Józseffel indult útnak Jesolóba, ahol 57 ország versenyzői mérhették össze a tudásukat az idei év első szabadtéren megrendezett nemzetközi paraatlétikai versenyén. Velük tartott a jelenleg már a TFSE színeiben versenyző, de továbbra is Tatabányán edző Noll Szilveszter is. A Grand Prix-sorozat európai állomására március 18-24. között került sor, a két tatabányaival együtt összesen 15 magyar parasportoló vett részt a viadalon.

Parasportolók és edzőjük. Balról jobbra: Noll Szilveszter, Hoffer József, Palotai Balázs
Parasportolók és edzőjük. Balról jobbra: Noll Szilveszter, Hoffer József, Palotai Balázs
Forrás: Facebook/Tatabányai Sport Club

Tekintve, hogy paralimpiai évet írunk, a versenyzőknek különösen fontos volt, hogy minél több pontot gyűjthessenek a párizsi kvalifikációért. Noll Szilveszter két alkalommal is felállhatott a dobogóra (egy ezüst-, egy bronzérem), míg Palotai Balázs egy negyedik és egy ötödik helyet kaparintott meg a rangos versenyen. 

— Ez egy nagyon nagy nemzetközi verseny volt sok külföldi résztvevővel. Balázzsal új versenyszámot próbáltunk ki, a 400 méter síkfutást, amit még szokni kell, tapasztalatokat kell gyűjteni. Összességében helytálltunk — nyilatkozta Hoffer József a Tatabányai Sport Club hivatalos Facebook-oldalán.

A paralimpia a célja a tatabányai parasportolónak

Palotai Balázs szintén értékelte a versenyt, illetve már a jövőre is előretekintett. — Jó volt a verseny, nagy csapattal mentünk. A verseny jól sikerült, de lehetett volna jobb is. Jól kezdtem 400 méteren, egészen 200 méterig, utána tempót váltottam, kicsit megpróbáltam gyorsabban futni, de nem sikerült úgy, ahogy terveztem. Nagyjából 320-350 méter után lesavasodtam, utána sajnos már csak szenvedés volt a vége — árulta el a TSC paraatlétája.

— A jövőben szeretnék minél több versenyen részt venni, és a nemzetközi versenyeken is megállni a helyem. A fő célom a paralimpia. Ha idén nem sikerül kijutni, akkor a 2028-as játékokon mindenképpen szeretnék részt venni — mesélt a tatabányai klub közösségi felületén megjelent bejegyzésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában