Közelharc kupa

2024.02.09. 13:38

Országos döntőre jutottak a kempelenes kadétok

Székesfehérváron rendezték meg a Magyar Honvédség Amatőr Katonai Küzdősport Bajnokságát a Magyar Honvédség XI. Kinizsi Közelharc Kupát, ahol a kempelenes kadétok kiemelkedően szerepeltek.

Körtvélyfáy Dina

A Kempelen-középiskola kadétjai ott lesznek az ország legjobbjai között

Forrás: Beküldött

Fotó: Kempelen-középiskola

A rendezvény a szentendrei országos döntő nyugat-magyarországi területi döntője volt. A komáromi Kempelen Középiskola és Kollégium kadétjai földharcban, kiskesztyűs és nagykesztyűs viadalokon mutathatták meg tudásukat.

A fehérvári viadalon 16 iskola 131 kadétja versengett. Az indulókat két korcsoportra osztották, külön mérkőztek meg ugyanis a 15-16 és a 17-18 évesek –  fiú és lány kategóriákra osztva, külön súlycsoportokra bontva.

A Kempelen-középiskola kadétjai 4 arany és 5 ezüstérmet szereztek, ezzel előkelő helyen kvalifikálták magukat a szentendrei országos döntőre. A kadétok felkészülését a MH. I. Klapka György Páncélosdandár katonai közelharc és kézitusa oktatatói, a MH.6. Sipos Gyula területvédelmi ezred, Dula Nándor Területvédelmi zászlóalj katonái egy edzőtáborral is segítették.

A verseny célja, hogy a Honvéd Kadét Programban résztvevő iskolák diákjainak versenyzési lehetőséget biztosítsanak, illetve Furkó Kálmán nyugállományú ezredes katonai közelharcban végzett munkásságát is megismertettessék a fiatalabb generációval. A verseny szervezője a Honvédelmi Sportszövetség és a Magyar Grappling Szövetség volt – a Magyar Honvédség közreműködésével és támogatásával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában