Kézilabda

2023.11.25. 15:30

Ősi rivális ellen játszik a MOL Tatabánya KC

A magyar bajnokságban eddigi legnagyobb erőpróbája előtt áll a Tatabánya. A Kék Tigrisek, az ősi rivális, Füred otthonából igyekeznek elcsenni a bajnoki pontokat.

Petrik József

Nagyon fontos rangadó előtt áll a MOL Tatabánya KC

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Kézilabda NB I., férfi, 10. forduló
Balatonfüredi KSE – MOL Tatabánya KC
Szabadidőközpont, Balatonfüred, vasárnap: 17 óra.

A Balaton partján nehéz mérkőzés vár Tombor Csaba vezetőedző csapatára. Rendkívül fontos pontok megszerzéséről lesz szó. A tízpontos hatodik helyezett házigazdák a harmadik helyen tanyázó, 14 pontos Kék Tigriseket látják vendégül. Hazai siker esetén azonban két pontra csökkenne a két gárda közötti különbség. A Tatabánya sikere viszont a kék-fehéreket nyugtatná meg…

– Ez is rangadó lesz a javából – emelte ki Tombor mester. – Az elsődleges célunk, hogy begyűjtsük a két pontot. A hangulatunk javuló, de a lisszaboni történések még felderengnek. Különösen, hogy Ancsin Gabi és Juhász Ádi nélkül kellett kiállnunk, ám még így sem érdemeltünk ilyen különbségű vereséget. Most szeretnénk a haza pontvadászatban javítani. Emlékezzenek csak vissza, amikor hazatértünk az Európa Liga glogowi mérkőzéséről legyőztük a Ferencvárost, a Füred elleni meccs előtt pedig a Sporting CP-nél jártunk. Ezt csak azért említem, mert a füredieknek több idejük volt felkészülni „belőlünk”, mi viszont - lehet, hogy kicsit fáradtabbnak gondolnak - jó tempóban kézilabdázva, lendületből érkezünk.

Valóban kétélű fegyver lehet, hogy ha valaki alaposan felkészül a riválisából, miközben a ellenfele meccstempóból jön. A tatabányai szakvezető azt is hangsúlyozta, jó esélye van annak, hogy Ancsin és Juhász is pályára lép a Balaton-parti rangadón. Ugalde-ról ellenben csak annyit mondott, hogy a spanyol szélső dönt arról, hogy Ugalde játszik-e.

– Várhatóan mindkét oldalon nagy hangsúlyt kap majd a masszív védekezés – jegyezte meg Tombor Csaba. – Mi is felkészültünk a Füredből, azaz nem csak az erényeiket ismerjük, hanem a gyengéiket is. Nagyon nehéz feladat vár ránk, de én nagyon bízom a játékosaimban, és abban, hogy minél több Tatabánya-drukker elkísér bennünket erre az összecsapásra. Ígérhetem, mindent elkövetünk azért, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést.

A szombati rangadón Hargitai G. és Markó G. játékvezetők fújják majd a sípot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában