Megyei foci

2023.10.07. 20:00

Barátból ellenfél: pikáns meccset rendeznek a harmadosztályban

Tavaly még együtt nyertek bajnokságot, most egymás ellen csatáznak.

Herczeg István

Az Ete (piros-feketében) a Császár ellen készül

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

A harmadosztályban is érdekes párharcoknak nézünk elébe. Délen egy "válóper" is lesz, hiszen a tavaly még egy csapatot alkotó, és a bajnokságot is megnyerő Császár-Ete most egymás ellen lép pályára Etén. Az egy évnyi házasság után most egymás ellen harcolnak a felek. Meglepő módon eddig a Császár áll jobban a tabellán, épp három ponttal előzve az Etét. A forduló rangadója azonban nem ez,  hanem a Szákszend-Csém összecsapás lesz. Mindkét gárda eséllyel pályázik a dobogóra, jelenleg a Csém áll annak harmadik fokán, de a Szákszend csak két ponttal van lemaradva, így hazai győzelem esetén a két klub helyet is cserélne. A listavezető, és eddig hibátlan Dunaalmás kiütheti a gyengélkedő Bakonyszombathely csapatát, a sorozatban két vereséget szenvedő, de így is második Bokod pedig a Réde ellen térne vissza a helyes útra. Az eddig még pont nélkül álló Bársonyos a két pontos, ezáltal utolsó előtti Dad csapatát fogadja egy alsóházi rangadón, míg a Bana Kocsra utazik a három pontért. 

Északon is lesz alsóházi derbi, hiszen a három pontos Süttő utazik a négy ponttal álló Héreghez. A listavezető Naszály dolgát megnehezítheti a gólerős Annavölgy, a TABAK pedig Vértestolnáról viheti el a három pontot. A Szomód Oroszlányon szeretné feledtetni a múlt heti meglepő vereséget. Cikkünk írásakor a Pilismarót-Bajót mérkőzés még élő, ám a bajótiak eddig még egyszer sem tudtak pályára lépni, így könnyen lehet, hogy vasárnapig elmarad.

Eurotrade Solar Területi III. osztály, Dél, 7. forduló
Október 8, vasárnap, 15 óra
Etei SE-Császári SE, Bakonyszombathely KSE-D.M.A.C. Dunaalmás, Bársonyos SK-Dad SE, Bokod FCE-Rédei KSE, Kocs KSE-Banai KSK, Szákszendi SE-Csémi SE.
Eurotrade Solar Területi III. osztály, Dél, 7. forduló
Héreg FC-Süttői SC, Pilismarót SC-Bajóti Szikra SE, Annavölgyi BSE-Naszály SE, TABAK-Vértestolnai TE, Oroszlányi SZE-Bar-Nul Szomód SE.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában