Labdarúgás

2023.08.10. 07:05

A Lokinak sikerülhet az, ami a Tatabányának nem - Szoboszlai Zsolt az „osztrák Fradiról”

Az "osztrák Fradi" lesz a Debrecen ellenfele az Európa Konferencia-ligában csütörtök este. Szoboszlai Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt szerint nem lehetetlen megfogni a bécsieket.

Kemma.hu

A Debrecen az örmény Alaskerten túljutott az Európa Konferencia-ligában

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

A közelmúltban Liverpoolba szerződő Szoboszlai Dominik édesapja, a korábban Tatabányán is futballozó Szoboszlai Zsolt szerint a Debreceni VSC-re komoly erőpróba vár a Rapid Wien ellen, de véleménye szerint a hajdúságiak nem esélytelenek a továbbjutásra – írja a Haon.hu. A párharc első mérkőzését csütörtökön, 21 órától rendezik Bécsben.  

Szoboszlai Dominik évekig a Red Bull Salzburg utánpótláscsapataiban pallérozódott, édesapja ezért is van képben az osztrák focival kapcsolatban. 
– Nagyon komoly erőfelmérő előtt áll a Loki, azt pedig tudni kell, hogy gyakorlatilag az osztrák Fradival játszanak majd. Szerintem az ő bajnokságuk erősebb, mint a magyar. Azt is mondhatnám, hogy kiegyensúlyozottabb. Több olyan együttes is van, akik megpróbálják megfogni a Salzburgot, bár nem szokott nekik sikerülni. Magyarországon ilyen csapatból kevesebb van, aki mondjuk fel tudná venni a Ferencvárossal a harcot, akár költségvetésben, vagy játékoskeretben. 

Anno nagyon agresszív csapat benyomását keltették bennem, rengeteg külföldi játszik náluk. Ha nem is pontosan légiósok, hiszen osztrák állampolgárok, de átvették azt a mentalitást, ami jellemzi az ottani csapatokat. Kemény lesz, de bízom a DVSC sikerében 

– fogalmazott Szoboszlai Zsolt.

Érdekesség, hogy  a Rapidnak magyar riválisok ellen kék-két győzelem, döntetlen és vereség a mérlege Európában: az UEFA Kupa 1979/80-as szezonjában a selejtező első körében a Diósgyőrrel szemben búcsúzott kettős vereséggel, 4-2-es összesítéssel, majd ugyanennek a sorozatnak az 1981/82-es idényében a hazai döntetlen után Székesfehérváron 2-0-ra verte a Videotont és továbbjutott. Legutóbb 1985-ben csapott össze magyar ellenféllel a bécsi csapat, akkor a Kupagyőztesek Európa-kupájában (KEK) saját közönsége előtt 5-0-ra győzte le a Tatabányát, majd az idegenben elért 1-1-gyel, összesítésben 6-1-el vette sikerrel a párharcot.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában