Vármegyei Kupa

2023.08.15. 10:00

Egyszerre három kapussal a pályán nyerte a rangadót a Komárom-Esztergom vármegyei csapat

Több meglepetést is hozott a Vármegyei Kupa 2. fordulója, búcsúzott a címvédő Tata és a Koppánymonostor is.

Herczeg István

Itt még örülhetett az Almásfüzitő, ám a végén a Kecskéd jutott tovább

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Vasárnap rendezték a Vármegyei Kupa második fordulóját, ahol több meglepetés is akadt. A legnagyobb talán az, hogy a másodosztályú Csolnok 0-0-s döntetlent ért el az első osztály bajnoki címére törő Koppánymonostor ellen, amivel tovább is jutott. A vendégeknél néhány kulcsjátékos ugyan nem játszott, de így is elvárható lett volna a továbbjutás, ami nem jött össze, így a Koppánymonostor igen korán búcsúzni kényszerült a kupától. Így legalább koncentrálhatnak a bajnokságra. Ami a másik meglepetést jelentette, az a kétszeres címvédő Tata kiesése. Wéber Roland csapata az elmúlt két évben egyaránt megnyerte a Vármegyei Kupát, két évvel ezelőtt pont a Nyergesújfalu ellen. Most a Nyerges visszavágott. Pedig a Tata szerezte meg a vezetést, ráadásul a tavalyi döntőben legyőzött Lábatlantól igazolt Nagy Attila duplájával, ám Mann Patrik duplázni tudott, így a második félidő elején már 2-2 volt az állás. A szünetben beállt Putnoki Árpádnak leizzadni sem nagyon volt ideje, hiszen az 58. percben a kiállítás sorsára került. Az emberelőnyben futballozó Nyergesújfalu kihasználta ezt a lehetőséget, és két góllal eldöntötte a továbbjutást.

A Bábolna számára kötelező feladat volt az Oroszlány legyőzése, és ez sikerült is. Az Oroszlány a harmadosztályban szerepel, és ugyan egy másodosztályú klubot búcsúztatott az előző körben, mégsem volt esélye az első osztályú Bábolna ellen. Ennél szorosabb meccset játszott a szintén harmadosztályú Ete az első osztályban szereplő Tát ellen. A hárombetűs települések csatájából azért a papírforma szerint a Tát jött ki jobban, de az első félidő szoros volt. Végül Kun Imre csapata 3-1-el ment tovább. A Lábatlannak játszania sem kellett, ugyanis a Piliscsév nem állt ki, így Karcagi Pál csapata izzadtságcseppek nélkül kvalifikálta magát a harmadik körbe. 

A Tatai AC mellett még két első osztályú csapat is búcsúzott. Az egyik az Esztergom volt, amelynek kezdőcsapata csak nyomokban emlékeztet a tavalyira, annyira kicserélődött a kerete. A Sárisápnál az állandóságban hisznek, így egy-két erősítés volt csak Fenyvesi László csapatában. Ennek meg is lett az eredménye, Yousif vezetésével a Sárisáp 6-0-ra nyert. Ráadásul a vendégeknél az a furcsa helyzet állt elő, hogy a csapatban egyszerre három kapus is volt pár percig: a tényleg kapuban kezdő, friss igazolás Kálló Roland végig játszott, Sándor Gábor pedig a mezőnyben kapott helyet. A rutinos kapus számára ez nem újdonság, a megyei első osztályban ugyan általában kapus volt Sárisápon, de az Öregfiúk bajnokságban a Vértesi Erőmű csapatánál támadót játszott, és 22 gólt szerzett. Melléjük még Fenyvesi László becserélte Tőzsér Tibor Andrást is az 58. percben, így Sándor Gábor 62. perces lecseréléséig három kapus is volt a Sárisáp csapatában. A másik búcsúzó első osztályú klub az Almásfüzitő volt, miután 3-2-re kikapott hazai pályán a Kecskéd ellen. A két első osztályú csapat remek meccset vívott egymással, és sokáig a hazaiak vezettek, ám a találkozó utolsó tíz percében nagyon éles volt a Kecskéd, és két szerzett góllal fordítani tudtak.

A hétvégén pótolták az első fordulóból elmaradt Vértesszőlősi SE-Zsámbéki SK összecsapást is. A hazaiak számára ez volt az első tétmeccs a szezonban, az NB III.-tól búcsúzó zsámbékiak már pályára léptek a MOL Magyar Kupában. A találkozó igen szorosan alakult, hiszen a vendégvezetést követően egyenlíteni tudott a Vértesszőlős, a szünetre mégis a Zsámbék mehetett előnnyel. Ez a második játékrész derekáig nem is változott, azonban a hazaiak kapusa, Kovács Bence a kiállítás sorsára került, így a Zsámbéknak egyszerűbb lett a dolga, és három gólt is szerzett a maradék negyed órában. Ezzel a Zsámbék is továbbjutott.

Vármegyei Kupa, 1. fordulóból elhalasztott meccsen

Vértesszőlősi SE-Zsámbéki SK 1-5 (1-2)
Vértesszőlős, vezette: Szeibert P. (Jászberényi M., Lovas G.)
Vértesszőlős: Kovács - Polyák, Batics B., Horváth (Tóth, 80.), Szőke (Batics A., 80.), Vincze, Jónás, Nagy, Bognár (Keleti, 80.), Müller (Zukál, 71.), Bencsik (Radics, 57.). Vezetőedző: Dupai János.
Zsámbék: Tugyi - György, Sugár B. (László, 63.), Papp (Sugár S., 63.), Áprily (Aczél, 70.), Barlangi, Csóh (Bíró, 63.), Magyar (Szabó, 46.), Mártonfi (Kósa Szilágyi, 80.), Szakszon (Bíró, 46.), Marticsek. Vezetőedző: Bodó László.
Gólszerzők: Szőke (35.), illetve Mártonfi (29.), Csóh (39.), Sugár S. (76., 89.), Barlangi (79.)
Kiállítva: Kovács (72., Vértesszőlős)

Vármegyei Kupa, 2. forduló

Oroszlányi SZE-Bábolnai SE 0-4 (0-1)
Oroszlány, vezette: Mihályi M. (Kis B., Szolonka S.)
Oroszlány: Szabó D. - Lakatos, Karasz, Moldován, Hideg Sz. (Hideg T., 72.), Hideg R., Frigur, Fitykus, Varga, Rácz, Pöck (Sztankó, 80.). Vezetőedző: Gálos Csaba.
Bábolna: Váczi (Szabó B., 46.) - Prácser (Hajnal P., 63.), Kovács-Gadanecz, Mátyás, Szabó Á., Czeglédi, Németh (Szendi, 46.), Kiss, Bognár, Lanzendorfen (Hajnal K., 46.), Végh. Vezetőedző: Józsa Péter.
Gólszerzők: Kovács-Gadanecz (11.), Kiss (61.), Hajnal P. (76.), Hajnal K. (80.)

Etei SE-DG Tát SE 1-3 (1-2)
Ete, vezette: Nagygellér M. (Patócs D., Urbán Á.)
Ete: Fülöp - Vági, Szeles, Horváth, Gyüszi, Lami, Stamler (Baráth, 59.), Szíjj, Tóth, Szabó, Takács. Játékos-edző: Gyüszi Levente.
Tát: Iványi - Varga (Bokros, 82.), Farkas, Izsó (Mészáros L., 69.), Dékány, Putnoki (Kósa, 89.), Jámbor, Szalai, Páldi (Kun V., 89.), Kovács, Chrompota (Kun P., 82.). Technikai vezető: Kun Imre.
Gólszerzők: Tóth (44., büntetőből), illetve Varga (15.), Izsó (47.), Chrompota (81.)

FC Esztergom-Sárisápi BSE 0-6 (0-2)
Esztergom, vezette: Farkas B. (Gabala Zs., Áy J. H.)
Esztergom: Gecse - Besey, Várszegi B., Paltineau (Janzó, 62.), Czvik (Fazekas, 82.), Varga (Sisa, 72.), Molnár, Bereczki (Turóczi, 40.), Bugjó, Kiss (Bereczki, 46.), Révész (Füzesi, 46.). Vezetőedző: Spóner József.
Sárisáp: Kálló - Papp, Válent, Jurásek J. (Berkeszi, 34.), Szlovák (Tőzsér, 58.), Engelbrecht, Sándor P., Karcagi (Manger, 62.), Yousif, Sándor G. (Farkas, 62.), Fekete. Vezetőedző: Fenyvesi László.
Gólszerzők: Yousif (4., 77., 89.), Karcagi (15., 55.), Manger (64.)

Almásfüzitői SC-Wati Kecskéd KSK 2-3 (1-1)
Almásfüzitő, vezette: Kurali Z. (Szabó B., Uracs R.)
Almásfüzitő: Varga Á. - Berlik, Maksimchuk, Hajba (Bihari, 18.), Szűcs, Kuzma (Kulcsár, 90.), Sallai, Sinkó, Galambos (Péter, 83.), Fekete (Bozori, 75.), Ozoróczi (Mészáros, 65.). Vezetőedző: Szalai Gábor.
Kecskéd: Bódis - Neckernusz, Fábián, Szabó K., Greskó, Pető (Deme, 75.), Kovács (Karvaj, 82.), Berki, Tomayer, Harsányi, Szabó M. (Plotár, 65.). Vezetőedző: Linczmaier László.
Gólszerzők: Fekete (30.), Kuzma (68., büntetőből), illetve Harsányi (43.), Kovács (81.), Szabó K. (88.)

Csolnoki SZSE-Koppánymonostori SE 0-0
Csolnok, vezette: Derecskei B. (Balázs P., Baranyai L.)
Csolnok: Nebehaj - Barlangi, Tarkövi (Binder, 33.), Putnoki (Papp, 67.), Gause B., Seregi (Gause P., 79.), Kovács, Jantos, Petrovics (Rendes, 93.), Végh (Janosek, 85.), Vörös (Kaltser, 67.). Vezetőedző: Párkányi Norbert.
Koppánymonostor: Vicena (Sebestyén, 61.) - Egyed, Kalla, Horváth, Gelencsér R. (Juhász, 60.), Valkó M., Imrek (Antal, 81.), Dávid, Dombi (Jóna, 60.), Valkó G., Tímár (Bigun, 74.). Vezetőedző: Vigh László.

Tatai AC-Nyergesújfalu SE 2-4 (2-1)
Tata, vezette: Kreitl T. (Faragó Gy., Kun P. A.)
Tata: Szabó T. - Németh, Felső, Hegedüs, Nagy (Chmelovics, 61.), Terplán, Bogár, Visnyovszki (Putnoki, 46.), Mártonfi (Zuggó, 28.), Máté-Kovács, Hauzer. Vezetőedző: Wéber Roland.
Nyergesújfalu: Borsiczki - Cseh, Horváth (Molnár Á., 46.), Tóth, Vass (Jakobi, 87.), Motuz, Farkas, Mann, Balogh, Szoboszlai, Raffai. Vezetőedző: Gabala Ferenc.
Gólszerzők: Nagy (13., 30.), illetve Mann (45., 49. - utóbbit büntetőből), Tóth (75.), Raffai (84.)
Kiállítva: Putnoki (58., Tata)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában