Kézilabda

2023.07.05. 10:00

Megvan, mikor és ki ellen kezdi a bajnokságot a MOL Tatabánya KC

Szeptemberig várni kell az első bajnoki mérkőzésig.

Kemma.hu

A MOL Tatabánya KC az újonc ellen mutatkozhat be

Forrás: Telekomveszprem.hu

 A Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) ismertette a férfi és a női kézilabda NB I 2023–2024-es idényének hivatalos programját, melynek értelmében az új évad a férfiaknál és a nőknél is szeptember 3-án kezdődik a hivatalos kiírás szerint. A lebonyolítás egyik nemnél sem változik, a férfiaknál a 26 fordulós – oda-visszavágós – alapszakasz után az első két helyezett az egyik fél második győzelméig tartó fináléban dönt az aranyéremről, míg a nőknél az alapszakasz határozza meg a végeredményt. A női NB I szeptember 3-án kezdődik és 2024. május 26-án zárul. A címvédő Győri Audi ETO és a Bajnokok Ligája-ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria a 9. és a 22. fordulóban csap össze egymással a jelenlegi kiírás szerint – amely változhat –, 2023. november 19-én és 2024. május 12-én. 

A férfiak küzdelme is szeptember 3-án indul, az alapszakasz 2024. május 19-ig tart, amely után az első két helyezett az egyik fél második győzelméig tartó döntőt vív. A címvédő Telekom Veszprém és az ezüstérmes OTP Bank-Pick Szeged az alapszakaszban előbb a 9. fordulóban, 2023. november 12-én csap össze egymással a Pick Arénában, majd a 22. fordulóban, 2024. április 21-én a Veszprém Arénában. A Tatabánya a PLER-Budapesthez látogat majd. 
 

AZ 1. FORDULÓ PÁROSÍTÁSA 
2023. szeptember 3. 
OTP Bank-Pick Szeged–HE-DO B.Braun Gyöngyös, CYEB-Budakalász–FTC, HSA NEKA–Sport36-Komló, Dabas KC–Fejér B.Á.L.-Veszprém, QHB Eger–Balatonfüredi KSE, Telekom Veszprém–Csurgói KK, PLER-Budapest–Mol Tatabánya KC. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában