Kézilabda

2023.06.25. 08:43

Súlyos sérülést szenvedett a MOL Tatabánya KC játékosa a vb-n

Térdsérülés miatt elveszítette balszélsőjét, a nyártól Tatabányán játszó Krakovszki Bencét a világbajnokságon szereplő magyar férfi junior kézilabda-válogatott.

Kemma.hhu

Krakovszki Bence súlyos sérülést szenvedett

Forrás: MW

Sótonyi László az U21-es válogatott szövetségi edzője szombaton az MTI-nek elmondta, még nem tudni a pontos diagnózist, mivel az MR-felvételek kiértékelése folyamatban van, de az sajnos biztos, hogy a játékosnak haza kell utaznia, mert nem tudja folytatni a világbajnokságot. A 20 éves, győri születésű és nevelésű Krakovszki Bence 2017-ben került a Nemzeti Kézilabda Akadémiára, amelynek színeiben a legutóbbi bajnoki szezonban 25 NB I-es mérkőzésen 77 gólt lőtt. A korosztályos válogatottaknak évek óta oszlopos tagja, az idén pedig már a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozott. Az idény végén a HSA NEKA-tól a Mol Tatabánya KC csapatához igazolt. Sótonyi hozzátette, új játékos nem csatlakozik a kerethez, Tárnoki Márkó kerül majd sérült csapattársa posztjára, aki eddig nem szerepelt a 16 fős meccskeretben.

A magyarok az athéni csoportkörben kedden Argentínát 30–22-re, csütörtökön Norvégiát 31–22-re, pénteken Dániát 33–28-ra győzték le – ennek a meccsnek az első félidejében sérült meg Krakovszki –, így két pontot vittek magukkal a középdöntőbe, amelyben vasárnap 16.30-tól Bahrein, hétfőn 16.30-tól Svédország lesz az ellenfelük. A negyeddöntőbe az első két helyezett jut.

A szövetségi edző megfogalmazása szerint abszolút beárnyékolta számukra a csoportkört, illetve a pénteki győzelmet Krakovszki sérülése. Ennek kapcsán rávilágított, hogy ezen a speciális műanyag talajborításon már számos súlyos sérülés történt, az északi csapatok ráadásul sokkal erősebb vakszot használnak, ezért a labda alig pattan fel a leütés után, ami tönkreteszi az egész játékot. Mivel megszűnik a talajnak az a kompenzáló hatása, aminek köszönhetően hirtelen elcsúszna a talp egy hirtelen irányváltásnál, a láb azonnal letapad, így keletkeznek ezek a súlyos sérülések.

Nagyon csalódott vagyok. Nem tudom, hány ilyen súlyos sérülésnek kell még történnie, hogy valaki észbe kapjon 

– fűzte hozzá. Sótonyi megjegyezte, minden ellenfélnek megvan a nehézsége, de tudták, hogy a dánok jelentik majd a legnagyobb falatot a csoportkör során, és ez igazolódott is.

– Eddig úgy teljesítünk, ahogy terveztük. Abszolút elégedett vagyok, de maximalista is, ezért még a győztes mérkőzésben is találok hibákat, hiszen minden meccs után lehet javítani valamin – szögezte le a játékosként 190-szeres válogatott Sótonyi. Hangsúlyozta: azt várja a játékosaitól, hogy ne elégedjenek meg, és nehogy bármilyen könnyebbséget gondoljanak a Bahrein elleni mérkőzésről.

– A fizikai különbség miatt erőben a mi javunkra billen a mérleg nyelve, de gyorsaságban nem. Taktikailag és mentálisan is menedzselnünk kell a mérkőzést az elejétől kezdve – magyarázta. Hozzátette, megvan az elképzelésük, hogyan lehet megverni a következő ellenfelet, alaposan felkészülnek, és fejben nagyon erősnek kell lenniük. Szombat délelőtt regeneráció és videózás, délután konditermi edzés szerepel a programban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában