Újrakezdés

2023.06.20. 17:28

Megvan, melyik bajnokságban indul és mennyiből gazdálkodhat a Dorogi FC

Hivatalos közleményt adott ki a dorogi közgyűlés.

Kemma.hu

A Dorogi FC készül a következő, NB III.-as bajnokságra

Forrás: Dorogifc.hu

Mint arról korábban több ízben beszámoltunk, az NB II.-ből való kiesést követően Mayer László, a Dorogi FC tulajdonosa kiszállt a felnőtt futball finanszírozásából. Most Dorog városa közleményt adott ki a felnőtt focicsapat indulásával kapcsolatban. Mint írják, "Dorog Város Önkormányzatának Képviselő-testülete június 19-i ülésén döntött arról, hogy a dorogi felnőtt labdarúgás folytatása érdekében megvásárolja a Dorogi Futball Szolgáltató Kft. 50%-os üzletrészét. A gazdasági társaság másik tulajdonosa a Dorogi Futball Club a labdarúgó utánpótlás nevelés feladatát látja el továbbra is." 

A közleményből kiderült az is, hogy a testület Blázsik Ferencet bízta meg, hogy legyen a felnőtt csapat szakmai irányítója. Dorog ezentúl 35 millió forintot biztosít a Buzánszky Jenő Stadion üzemeltetésére, a felnőtt labdarúgás támogatására 70 millió Ft-ot kíván biztosítani. Ezzel a klub a harmadosztályban (NB III) folytatja. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!