Szabadidősport

2023.05.04. 14:48

Az ország minden tájáról és külföldről is érkeztek futók Tatára

Nemcsak 70, hanem 80 éven felüliek is részt vettek a tatai emlékversenyen

Kun Attila

A 70 éven felüliek közül 31-en álltak rajthoz

Forrás: beküldött

A Tatabányai Sprint Futóklub a Tatabánya Városi Szabadidősport Szövetség segítségével a hétvégén immár harmadik alkalommal rendezte meg a 2021-ben elhunyt futótársuk, Galbicska Péter emlékversenyét Tatán. Az egyesület az emlékfutáson ünnepelte megalakulásának 40. évfordulóját, aminek alkalmából külön az erre az ünnepségre készített egyedi érmet vehettek át a futók. Külön öröm volt a rendezők számára, hogy 35 felvidéki futó is rajthoz állt a versenyen, de érkeztek futók Debrecenből, Miskolcról, Pécsről, Szombathelyről, Zalaegerszegről, sőt, még Romániából is, hogy együtt ünnepeljenek a sprintesekkel. 

10 éves korig 200 méteren lehetett indulni, ahol 40 aprótalpú állt rajthoz. A hosszabb távokon a megfelelő futóidőben mintegy 250 versenyző sorakozott fel a rajtnál és teljesített egy (7 km), vagy két kört (14 km) az Öreg-tó körül.  Számos különdíjat osztottak ki és nagy sikert aratott a sorsolás is. A tatabányai Stop Cukrászda támogatásának köszönhetően tortával ünnepelték meg az áprilisban születetteket. Külön ajándékot kapott az a több, mint harminc 70 éven felüli futó, aki valamelyik távot teljesítette. Örömteli, hogy ennyi idős ember jött el és versenyezhetett  saját korosztályában. Nemcsak 70, hanem 80 év felett is voltak futók is indultak, úgymint a gödöllői Sztarenszky Mária (88), a tatabányai Bozó Pál (84) és a budapesti Richter Ferenc (85). Sikerült méltóképpen megemlékezni Galbicska Péterről és párjáról, Ciliről, aki szintén sokat tett a futóklubért. 

Az egyesület következő versenye a 31. Hegyen-Völgyön futás lesz május 27-én, Tardoson 4 és 12 km-es távon. 

Abszolút eredmények: 7 km, női: 1. Sass Diána (Balatonfüred), 2. Horváth Zsófia (Budapest), 3. Nagy Kinga (Budapest); férfiak: 1. Czibor Csaba (Révkomárom SK), 2. Móra Tamás (Tatabánya), 3. Hodossy Péter (Csallóközkürt SK). 
14 km, női: 1. Behan Anikó (Hernádlak), 2. Gulyás Krisztina (Győr), 3. Pidl Renáta (Nagybajcs); férfi: 1. Bíró Károly (Győr), 2. Sebestyén Balázs (CSON Team), 3. Tomovics Róbert (Szenc SK).
Legjobb külföldi futók: 14 km: Sramková Martina (Gúta, Szlovákia), Tomovics Róbert (Szenc SK, Szlovákia).
Legjobb sprintes futók: 14 km: Herendi Anikó és Oláh Richárd (Tatabánya).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában