Olimpikon cselgáncsozónk szerettei és saját biztonsága miatt dönt a vakcina mellett

Csernoviczki Éva háromszoros olimpikon cselgáncsozónknak nyomós érvei vannak a vakcina beadása mellett.

K. A.

Forrás: Beküldött

Csernoviczki Éva, az Ippon Judo Tatabánya SE olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok cselgáncsozója a Kemma.hu-nak elmondta, miért tette le a voksát a vakcina beadása mellett.

– Szeretném megóvni a családomat, illetve, saját magamat is. Jelen állás szerint az olimpiai részvételt is az oltottsághoz kötik. Még mindig furcsa, hogy nem tudunk normális életet élni, versenyeket alig, edzőtáborokat egyáltalán nem rendeznek. Vannak érvek és ellenérvek, mindenkinek a saját döntése, hogy beoltatja-e magát – mondta Csernoviczki Éva.

A tatabányai bajnok a pandémia időszakában sem tétlenkedik, teljes gőzzel készül az olimpiára. Bár legutóbb két versenyt kihagyott, még van ideje készülni az ötkarikás játékokra.

– A tokiói olimpiáig még éppen fél év van hátra, addig többek között öt Grand Slam-verseny, az Európa-bajnokság, majd a júniusi budapesti világbajnokság szerepel a nemzetközi szövetség versenynaptárában, utóbbin már mindenképpen szeretnék részt venni – árulta el legutóbbi interjújában.

Nem csak a háromszoros olimpikon mondta el véleményét arról, hogy miért tartja fontosnak a koronavírus elleni védőoltás mihamarabbi beadatását, hogyan éli meg a pandémia időszakát. A közelmúltban a Tatabányai Bányász 44-szeres válogatott labdarúgója, Vincze „Pilu” István is kifejtette, mit gondol az oltásról, pláne annak fényében, hogy korábban ő maga is elkapta a Covidot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában