Komárom-Esztergom vármegye

4 órája

Programok a zene világnapja alkalmából

Kocs

A faluházban szerdán 17 órától a djembe-afrikai dobokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az előadó Kretler Zoltán lesz. Az előadás után lehetőség lesz a dobok kipróbálására is.

Komárom

A Vivace Zenei Egyesület hétfőn 18 órától koncertra várja az érdeklődőket a zene világnapja alkalmából a városháza dísztermébe. Közreműködnek a Budapesti Filharmóniai Társaság művészei. Az est házigazdája Hózsa Zsófia zenetörténész lesz. Ugyancsak Komáromban, az Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskolában 9 óra 30-tól hangszerbemutató koncertet rendeznek óvodásoknak, 16 órától játékos vetélkedő lesz a növendékeknek, majd 18 órától a zenei pályán tanuló volt növendékek adnak gálahangversenyt az Egressy-teremben. A Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola tanárai és diákjai közös öröméneklésre várják az érdeklődőket kedden 14 órára a Szabadság térre. A rendezvényen közreműködnek még a budapesti XIII. kerületi Herman Ottó Általános Iskola diákjai, illetve a Komáromi Egressy Béni Alapfokú Művészeti Iskola növendékei.

Tatabánya

A zene világnapja tiszteletére a Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara ad műsort hétfőn 19 órától a Jászai Mari Színházban. Szólisták: Pereszlényiné Kovács Judit (fuvola) és Román Krisztia (fuvola). Vezényel: Román Géza. Kedden 17 órakor, a zene világnapjához kapcsolódóan, az Országos Könyvtári Napok keretében a neves zenetörténész és műsorvezető, Bősze Ádám érkezik a József Attila Könyvtárba. Muzikális bestiák című könyvét bemutató előadásával garantáltan felejthetetlen élményt nyújt majd a zenekedvelőknek. A Vértes Agorájában kedden 18 órakor kezdődik a Himnusz Plusz című rendezvény. Az alkotásokat Somogyváry Ákos karnagy, az Erkel Ferenc Társaság elnöke, Erkel Ferenc szépunokája mutatja be, a megszólaltatásában közreműködik a Bárdos Lajos Vegyeskórus, a Tatabányai Árpád Gimnázium Vegyeskara, karnagy: Szeimann Zsuzsanna és Tatabánya Város Szimfonikus Zenekara, Román Géza vezényletével.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában