Szórakozás

2024.08.07. 07:18

Traktorral érkeztek a falunapra

Zenés traktoros felvonulással érkeztek a dunaszentmiklósiak a falunapra. A gyerekeknek rajzpályázat, a felnőtteknek pedig sütemény sütő verseny nyújtott kihívást.

Kemma.hu

Béger Ákos polgármester mellett Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is köszöntötte a közönséget a dunaszentmiklósi falunapon, ahol nagyon sok program és szórakozási lehetőség várta a gyerekeket és a családokat szombaton. 

Zenés traktoros felvonulással érkeztek a dunaszentmiklósiak a falunapra. A gyerekeknek rajzpályázat, a felnőtteknek pedig sütemény sütő verseny nyújtott kihívást.
Traktorral mentek a dunaszentmiklósiak a falunapra 
Fotó: Beküldött

Még kreatív pályázatot is hirdettek süteménysütő verseny formájában, illetve a gyerekeket arra kérték, hogy tervezzék újra Dunaszentmiklós címerét, amely szarvast és szőlőt is ábrázol. A legügyesebb alkotók ajándékokat és okleveleket kaptak. 

Gyerekprogramokkal kezdődött a falunap

A programok reggel kezdődtek, ahova főleg családokat várták. Keil Richárd, a település képviselőjétől megtudtuk, hogy Bánhidi Ágnes zenepedagógus tartott zenés, játékos foglalkozást kicsiknek és nagyoknak a könyvtárban. A gyerekek játékos formában ismerkedtek különleges hangszerekkel, mellette táncoltak, énekeltek. Ágnes egyébként Kocson tart rendszeresen foglalkozásokat, a program pedig a vármegyei könyvtár ellátó támogatásából valósult meg. A jó kedvet a Dunaszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület fokozta, akik egy tűzoltóautóval érkeztek a falunapra. A gyerekek kipróbálhatták a fecskendőt, és felülhettek az autóra is, amivel még egy körre is elvitték őket. 

A délutáni program a szentmisével kezdődött, majd zenés, traktoros felvonulással mentek el a fellépők és a vendégek a sportpályára. A megérkezés után köszöntők, majd a Heimatskreis Niklo énekkar, a Kindertanzgruppe Niklo, végül a Tanzgruppe Niklo lépett a színpadra.

Eredményhirdetés 

A falunap a süteménysütő verseny eredményhirdetésével folytatódott, amire a gyerekek mellett a felnőttek is jelentkezhettek. Majd a rajzpályázat eredményhirdetése következett, amire a település jelenlegi címerét kellett újra tervezniük a gyerekeknek. Minden gyerkőc szabadjára engedhette fantáziáját. Este Herczog Ricsi harmonikáján biztosította a jó hangulatot, majd a méltán híres Donau Power játszotta a bált hajnali 2 óráig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában