Kritika

2024.08.28. 14:21

New York ugrott: a hegyi doktor szerelmi élete ismét a feje tetejére áll

Visszatért A hegyi doktor.

Szőts István

A hegyi doktor (eredeti címén: Der Bergdoktor) német–osztrák tévéfilmsorozat. A sorozat az 1990-es évek egyik legnépszerűbb sorozata volt Németországban a főműsoridőben sugárzott filmek között. Sikerét sokak szerint a népszerű televíziós színészek, illetve a romantikus tiroli táj vonzerejének köszönhette.  A népszerű sorozat immár a 17. évadjánál tart, amit a TV2 ismét műsorra tűzött.

Visszatért A hegyi doktor, de nem csak Tirolba, hanem a TV2-re is
Visszatért A hegyi doktor, de nem csak Tirolba, hanem a TV2-re is
Forrás: TV2

A történet szerint müncheni, párizsi és New York-i utazásai végeztével a híres sebész, Dr. Martin Gruber (Hans Sigl) 15 év múltán tér vissza az édesanyja születésnapjára, a szülőfalujába, a kis hegyi településre. Amikor azonban hazatér Ellmau-ba, akkor szembesül a szomorú ténnyel, hogy az öccse felesége meghalt autóbalesetben. Martin persze meglátogatja régi mentorát, Dr. Roman Melchinger-t (Siegfried Rauch) és az unokahúgát Lilli-t is. Az idősödő orvos pedig rá akarja venni Martint, hogy maradjon odahaza, és legyen ő az új helyi doktor, mivel ő maga már nyugdíjba szándékozik menni. 

Eleinte Dr. Gruber nem akar beleegyezni a dologba, azonban Roman elmondja neki, hogy Lilli édesanyja nem sokkal a balesete előtt elárulta, hogy Martin a gyermek igazi apja. Dr. Gruber így élete legnagyobb döntését kénytelen meghozni – persze a hatalmas felelősség mellett teszi mindezt boldogan!

Wimmer asszony egyedül neveli lányát Emmit, ám meggyűlik a baja a munkaadójával Grainer úrral. A férfi magányosan él és szinte az összes alkalmazottjával konfliktusba kerül. Martin az éves rutinvizsgálatot végzi a nála, amikor hazafelé tartva a balesetet szenvedett Wimmer asszonyba botlik és hosszú ideje először Hans-sal együttműködve végzik a mentést. A nő sérüléseit vizsgálva, Martin egyéb tűnteteket is felfedez, melyek súlyosabbnak bizonyulnak a vártnál.

Grainer úr hosszas tanakodás után úgy dönt, hogy segít a bajbajutott édesanyán és magához veszi Emmit amíg szükséges, ám nem megy gördülékenyen az összeszokás. Lilli végez az orvosi gyakorlattal és több munkalehetősége is akad, egy mentős fiú pedig érdeklődni kezd iránta. Lisbeth állapota javulni látszik, ám nem szeretné, ha a fiai tudnának a vizsgálatai eredményeiről. Martin szerelmi élete ismét a feje tetejére áll.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában