Tatabánya

2024.07.23. 13:01

Zenés szülinapra készülnek a fúvósok

Zongorista találkozóval indult az Agora Zenei Esték, ahol három kiváló zongorista dobkíséret mellett vívott boogie-woogie párbajt, a New Orleans blues műfaj jellegzetességei nyomán. A hagyományosan a város szívében, a Zenepavilonnál megszervezett programban a második a The Mojo trió koncertje volt. A formáció a country és a blues mellett a hagyományos műfajokon túlmutató irányzatokat ötvözi zenéjében.

Kemma.hu

A zenei esték következő eseménye kapcsolódik egy jeles születésnaphoz. Ötven éve alakult ugyanis Tatabánya Város Fúvószenekara, így július 26-án a Százan fújják várja a hagyományos helyszínen a látogatókat. Az idén is Tatabánya Város Fúvószenekara és Komárom Város Egressy Fúvószenekara együtt zenélése jelenti a finálét. Bizonyosan abban sem lesz változás, hogy nem csupán a színpadon, de a téren is „telt ház” lesz majd. 

Az idén is százak fújják majd
Az idén is százan fújják majd
Forrás: A Vértes Agorája/Facebook

Másnap a Megyeháza téren folytatódik az ötvenéves együttes jubileumi egész napos programja. Délelőtt a Pengő&Bongó gyerekzenekar, majd 15 órától közös koncert a meghívott zenekarokkal, majd a Gerje-Party Fúvós­egylet, az Oroszlányi Bányász Fesztivál Fúvószenekar, a Sárvári Koncertfúvós Zenekar, a Komárom Város Egressy Fúvószenekara, a Polgári Fúvószenekar 1895, a Tatabánya Város Fúvószenekara lép a színpadra. A program utcabállal zárul, ahol az EnterTrain Party Band játszik. 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában