Tatabánya

2024.07.13. 11:22

Elstartolt az Agora Zenei Esték: boogie-woogie párbajt vívtak zongoristák

Három bravúros fellépést ígér a hagyományos, díjmentes szabadtéri júliusi programsorozat, az Agora Zenei Esték. Pénteken zongoristák vívtak boogie woogie párbajt. Ez volt az első koncert.

Kemma.hu

Három zongorán, azaz 264 billentyűn szólt egyszerre a boogie-woogie az Agora Zenei Estéken. A koncert a tatabányai Zenepavilonban kezdődött.

Koncert az Agora Zenei Estéken
Koncert kezdődött az Agora Zenei Esték keretében
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Mostoha időjárás esetére a szervezők készültek esőtervvel is, ám a 34 fokos hőségben – mert hogy körülbelül eddig „zuhanhatott” vissza a hőmérő higanyszála este 7 órára - semmi szükség nem volt erre. A közönség rendkívül hálás volt a jól csengő dallamokért, amit Nemes Zoltán, Bacsa Gyula és Kertész Bence szolgáltatott. Több mint két évtizede kezdtek együtt koncertezi, főként a New Orleans blues műfaj jellegzetességeit hallhatjuk tőlük.

A jól csengő ritmus a billentyűsökkel hosszú évek óta együtt koncertező dobost, Mezőfi Istvánt is dicsérte. Egyik különleges produkció volt, amikor felsejlett Louis Armstrong örökbecsű dallama, és azt kezdték el énekelni, milyen csodálatos világban élünk. Nagyot szólt a What a wonderful world átirata.

Koncert a Agora Zenei Esték sorozatban
Hálás volt a közönség a boogie woogie dallamokért
Fotó: Hagymási Bence / Forrás: 24 Óra

Mint ismert, az Agora Zenei Esték a Vértes Agora nyári kínálatának részesei, hosszú évek óta minden júliusi péntek különleges koncerteket ígér Tatabánya zeneszerető közönségének. A díjmentes előadások természetesen folytatódnak.

A koncertsorozat még nem áll meg

A szervezők legközelebb, július 19-én kedveskednek különleges zenei csemegével. A blues kap főszerepet és a The Mojo lép fel 19 órától. Végül a látványos és sokat ígérő záróprogram lesz a Százan fújják!, július 26-án este 7 órakor. Úgy tudjuk, hogy a komáromi Egressy Fúvószenekar is fellép majd a szabadtéri színpadon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában