Kultúra

2024.06.26. 18:00

Barbra Streisand dalaival is jön a harmincötödik évadát kezdő Esztergomi Várszínház

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói veszik birtokba ma este a színpadot. Csokonai: Tempefői című művének feldolgozásával nyitja meg 35. évadát az Esztergomi Várszínház.

Kemma.hu

Az MTI korábban közölte, hogy az Esztergomi Várszínházban az eltelt három és évtized alatt 85 saját és koprodukciós premiert tartottak, ebből 18 ősbemutató volt, éves átlagban 10 ezer körüli nézőszámmal. 

A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói veszik birtokba ma este a színpadot. Csokonai: Tempefői című művének feldolgozásával nyitja meg 35. évadát az Esztergomi Várszínház.
Újabb szezon kezdődik az Esztergomi Várszínházban, ahol idén is számos különleges darabot láthatunk.
Forrás: Esztergomi Várszínház/Facebook

Az idei évad is bővelkedik majd számtalan különleges előadásban. Az ismertető szerint az évadnyitó produkció – mely 21 órakor kezdődik Esztergomban – 2023-ban készült Csokonai Vitéz Mihály A méla Tempefői, avagy Az is bolond, aki poétává lesz Magyarországon című szatirikus színjátéka alapján, a Színház- és Filmművészeti Egyetem által készült 2023-ban Debrecenben a Csokonai Nemzeti Színházban. 

Ezt követően olyan jelentős előadók és népszerű produkciók is érkeznek Esztergomba, mint Quilter ismert komédiája, a Mr. és Mrs. Pindroch Csaba és Verebes Linda alakításával, Egressy Zoltán népszerű műve, a Sóska, sültkrumpli Hargitai Iván rendezésében, a L'art Pour L'art Légitársaság estje, vagy a Tolcsvay László–Müller Péter–Müller Péter Sziámi szerzőtrió daljátéka, a Beszterce ostroma.

A hagyományokhoz híven nagyváradi színészek vezetésével idén is jön az Esztergomi Művész (Bábos) Tábor augusztus 5. és 9. között, amelynek célja, hogy közelebb hozza a 6-12 éves gyerekeket a színház világához, beavassa őket a színjátszás rejtelmeibe.

A Bazilika előtti téren 800 néző foglalhat helyet majd az augusztus 9-ére és 10-re meghirdetett nagy koncerteken. Az első napon Kozma Orsi és a Mendelssohn Kamarazenekar a Barbra Streisand! És én? című est keretében idézi meg a világhírű „énekes színésznő” – ahogy magát nevezte – karakterét, míg másnap Bogányi Gergely zongoraművész és vendégei állnak a pódiumra.

További információk az évadnyitóról és az évad további előadásairól az Esztergomi Várszínház oldalán érhetők el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában