Tárlat

2023.05.02. 16:42

30 éven át volt vendéglátós Kömlőd presszósa, most festményeiből nyílt kiállítás (fotók)

Turacsekné Varga Erzsébet tájképeiből és csendéleteiből nyílt kiállítás a kultúrházban május elsején. A nagyérdemű május 28-ig tekintheti meg a festményeket.

W.Zs.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Előszeretettel merített ihletet külföldi utazásaiból a kömlődi származású, de Tatabányán élő festő, Turacsekné Varga Erzsébet. Erőteljes színhasználat jellemzi az alkotót, minden egyes darabhoz szívhez szóló emlék fűzi. Így köszönnek vissza a falakról a montenegroi és görögországi élmények, de a napraforgókkal is szívesen foglalkozott egy-két festmény erejéig. A sorban ez már a harmadik egyéni kiállítása. Erzsike munkáit Schvarczné Stieber Rita, volt aljegyző ajánlotta a érdeklődők figyelmébe.

Erzsike nyolc évvel ezelőtt kezdett komolyabban foglalkozni a művészettel. Képezte magát, és kiállított Tatán, Tatabányán és a fővárosban, Budapesten is. Kömlődön ez volt az első alkalom a bemutatkozásra festőként, ugyanis 30 éven át dolgozott a vendéglátásban, éveken át a kömlődi presszóban is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában