Koncert

2023.04.18. 18:13

Különös vallomás Zorántól Oroszlánynak (fotók)

Zorán koncertezett hétfő este a Kölcsey színháztermében, ahol különleges lelki utazásra a közönséget.

W.Zs.

Remek hívószó volt a Zorán koncert: megtelt a Kölcsey

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Az idén 81 éves Kossuth- és Liszt-díjas előadóművész legutóbb három évvel ezelőtt lépett a bányászváros színpadára. Éppen ezért különleges felütéssel indított: 

Amikor elmentél tőlem, majdnem meghaltam.

A közönség nagyon hálás volt az örökbecsű dallamokért, mint például a Valaki mondja meg (Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról musical), vagy  a Ne várd a májust!. Elhangzott az LGT nagy slágere, a Kék asszony, amelynek szövegírója Adamis Anna, illetve a Volt egy tánc és a Kell ott fenn egy ország.

Laza elegancia, egyedi orgánum, igényes dalszövegek és előadásmód, kiváló zenész- és szerzőtársak – általában ezek jellemzik Zoránt, akinek népszerűsége ma is töretlen. Koncertjére gyorsan elfogytak a jegyek Oroszlányban is, a közönség soraiban pedig nemcsak idősebbek, de a fiatalok is szívesen helyet foglaltak.

– Ha a koncertnek lenne címe, akkor lehetett volna akár Vallomások is – hallottuk az előadótól, aki olyan dalokat állított össze, amelyeknek tartalma és stílusa is erre jellemző. Folytatta: a listán természetesen szerepelnek kihagyhatatlan, valamint régebbi Presser Gábor–Sztevanovity Dusán-dalok is, amelyeket már egy ideje nem játszottak. A cél az volt, hogy egy gondolatokban és érzelmekben gazdag műsort hallhasson a közönség.

A zenekar összetétele hosszú évek óta állandó, Sipeki Zoltán gitárossal 1993 óta játszik együtt. Mellettük Kovács Péter Kovax billentyűn játszott, Csányi István szaxofonon, Óvári Éva, Kabelács Rita és Péter Barbara vokalisták kísérték az előadót. Kísérte a közönség is: a legnagyobb dicsérettel, vastapssal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában