Jubileum

3 órája

120 éves a vármegye legnagyobb általános iskolája + galéria, videó

1904-ben kezdték el építeni a tatai intézményt, ahol a kezdetekben 60 diák tanult. Ma már közel 800 gyerek jár a Vaszary János Álltalános Iskolába, ahol egy egész napos ünnepséggel emlékeztek meg az iskola jubileumi születésnapjáról .

Kemma.hu

Közel 800 sárga pólós gyerek lepte el a Vaszary János Álltalános iskola pályáját, ahol a tanáraikkal közösen formálták meg az iskola születésnapjának számát. Majd Varga Edit igazgató kérésére egyszerre kiabálták hangosan, hogy "Vaszary 120". Az egész napos ünnepség nyitóprogramja után egy kis gálaműsor várta a gyerekeket, ahol az iskola tanulói léptek fel. Majd 120 méteres futóverseny, bábműsor és vetélkedő várta a tanulókat. 

1904-ben kezdték el építeni a tatai intézményt, ahol a kezdetekben 60 diák tanult. Ma már közel 800 gyerek jár a Vaszary János Álltalános Iskolába, ahol egy egész napos ünnepséggel emlékeztek meg az iskola jubileumi születésnapjáról .
A tatai Vaszary János Általános Iskola pénteken ünnepelte 120. születésnapját. Délelőtt a gyerekeknek, délután pedig a szülőknek és az öregdiákoknak tartottak műsort
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Varga Edit igazgató a Kemma.hu kérdésére elmondta, hogy a gyerekek és a anárok is nagyon várták már ezt a napot, hiszen mindenki nagyon büszke arra, hogy Komárom-Esztergom legnagyobb álltalános iskolája immár 120 éve, hat generáción keresztül oktatja a diákokat. 

Vaszary gála az öregdiákokkal

– 120 év az emberiség történetében is nagy idő, egy oktatási intézmény életében pedig jelentős időszak. Ez idő alatt nemzedékek kerületek ki az itt szerzett tudással az iskola falai közül. Az itt tanító pedagógusok tudásuk legjavát adták át és szeretnék átadni a felnövekvő nemzedéknek. az ifjúság szellemi , testi fejlődését szem előtt tartva, egységes nevelési elveket követve, a legcélravezetőbb módszerekkel kívánjuk továbbra is munkánkat végezni – mondta az igazgató. Hozzátette, hogy büszkeség és megelégedettség tölti el a tanárokat, amikor tanítványaik az életbe kikerülve sikereket érnek el, megállják helyüket a középiskolákban, majd a felsőoktatásban, vagy az élet bármely területén öregbítve a Vaszary hírnevét.

– Sok jó szakemberre, mérnökre, orvosra, tanárra, művészre vagyunk büszkék, akik a Vaszary János általános Iskolában kapták meg az alapokat – tette hozzá.

A programok délután folytatódtak, ahova már a gyerekek szülei, illetve az iskola egykori tanulói és tanárai is meghívást kaptak. A tanár-szülő focimeccs mellett mindenki végig járhatta az, intézményt megnézve mennyit is fejlődött, változott az évtizedek alatt. Este pedig egy gálaműsort szerveztek, ahol az iskola egykori diákjai léptek színpadra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában