Tárlat

3 órája

Újabb kiállítás költözött a Református Gimnáziumba

A MIND tárlaton ezúttal a város látképei kaptak helyet.Tata várossá nyilvánításának 70. évfordulója alkalmából újabb kiállítás költözött a Református Gimnázium emeletére.

Pillanatok alatt megtelt a második emeleti aula, kicsik és nagyok, diákok és művészek együtt várták a megnyitót. A Tatai Református Gimnáziumban évek óta hagyomány, hogy különféle alkotók képzőművészeti alkotásai a MIND tárlat keretében az iskola emeletére költöznek. Idén az alkalom különlegességét adta, hogy Tata várossá nyilvánításának 70.évfordulóját ünnepeljük. Így a mostani kiállítás a Tatai Helytörténeti Egyesület szervezésében valósult meg, a téma pedig Tata város látképe volt.

 

Újabb kiállításköltözött a Tatai Református Gimnáziumba
Újabb kiállításköltözött a Tatai Református Gimnáziumba 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

Mindeki megcsodálta a kiállítást

A megnyitón az első köszöntő után a MIND kiállítások szokása szerint közös népdalénekléssel kezdődött. Majd a helytörténeti egyesület vezetője dr. Kis Tiborné és a város polgármestere Michl József is köszöntötte a megjelenteket. A tárlatot Kövesdi Mónika művészettörténész nyitotta meg. A szavalattal és zongorajátékkal tarkított hivatalos megnyitó után mindenki szabadon megnézhette a képeket. Kicsik és nagyok együtt csodálták a kiállított alkotásokat. Főként festőművészeti alkotásokkal találkozhattunk, de helyet kapott több grafitrajz is.

Grafit képek is helyet kaptak a tárlaton
Grafit képek is helyet kaptak a tárlaton 
Fotó: Flajsz Péter / Forrás:  24 Óra

A kiállítás október 25. péntekig megtekinthető minden tanítási napon reggel nyolc és délután négy óra között.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában