Covid

2 órája

Maszkot kell viselni a kecskédi rendelőben

Kecskéden rohamosan emelkedik a covidos megbetegedések száma. Orrot és szájat eltakaró maszkot kell viselni minden helyiségben.

Kemma.hu

Kecskéd közösségi oldalán értesítik a betegeket, hogy szeptember 26-tól az orrot és a szájat eltakaró maszkot kell viselni az orvosi rendelő valamennyi helyiségében, a védőnői szolgálatot is ideértve. Ennek oka, mint írják, a covidos megbetegedések számának rohamos emelkedése. Maszkot a rendelő nem biztosít.

Szeptember 26-tól kötelező maszkot viselni a kecskédi orvosi rendelő minden helyiségében és a védőnői szolgálatnál- a kép illusztráció
Szeptember 26-tól kötelező maszkot viselni a kecskédi orvosi rendelő minden helyiségében és a védőnői szolgálatnál - a kép illusztráció
Fotó: Lang Róbert / Forrás: Somogyi Hírlap

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kimutatása szerint országosan stagnál a 37. héten is a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyagának mennyisége. Ez jellemző a vizsgált városok több mint felére. Azonban emelkedés mutatkozik Budapest Észak-pesti és Központi Szennyvíztisztító Telepének területén, továbbá Debrecenben, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Veszprémben és Zalaegerszegen. Sehol sincs csökkenés.

Az NNK diagramján látható, hogy 2023 végén átlagosan egymillió vírus genomkópiát tartalmazott egy liter szennyvíz. 2024 tavaszán a koncentráció igen alacsony, csupán négyezer körüli volt. Az utóbbi hetekben ez a szám nagyjából kétszázötven-háromszázötvenezer körül mozog.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában