Jegyzet

2024.03.27. 15:13

Határtalan lehetőségeket nyújt az e-book könyvkölcsönzés

Forró tea, kényelmes fotel, pléd, s mellettem két-három könyv. Kiváló program. Általában egyszerre többféle kötet is sorakozik a szekrényemen, s azt nyitom ki, amelyik a legközelebb áll hozzám az adott pillanatban. Lelkileg.

Kemma.hu

Mert fizikailag az internettel szinte legyőztük a távolságot. Bármikor, szinte bárhol szörfözhetünk a neten. Lehetnék akár a Seychelle-szigeteken. Kék tenger, fehér homokos tengerpart, tengerbe nyúló bungalók, amelyeket az óceán halk moraja tesz még nyugtatóbbá.

S eszembe jut egy ilyen csodálatos helyen, hogy milyen jó lenne olvasni azt a könyvet, amelyet otthon hagytam. Ma már ez sem gond. A tatabányai könyvtárnak köszönhetően online verzióban még innen is elérnem a kedvenc kötetemet.

Óriási fejlődésen ment át a József Attila Könyvtár. Az országban elsőként indították el az e-book kölcsönzési rendszert, amely online beiratkozás után a világ bármely pontjáról lehetőséget biztosít magyar nyelvű kötetek kölcsönzésére. 

Emlékszem, mikor évekkel ezelőtt latolgatták a szakemberek, hogy milyen szerepet vállalhat a jövőben egy könyvtár, mi lesz a könyvekkel? Ma már tudjuk: a könyvek pótolhatatlan tudást és ismeretet adnak, nélkülözhetetlenek, az ember fejlődésének tudástára, katalizátora, hordozója, és megalkotója. S bár nekem még ma is egy igazi könyv jelenti a kikapcsolódást, biztos vagyok benne, hogy ki fogom próbálni az e-könyv kölcsönzést is. 

Egy nagy gondom azonban akad: mindezt itthonról teszem. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában