Lopás

3 órája

Videón a raklaptolvaj: kombijába pakolta, de ijedtében elhagyta a szajrét

A férfi más lopásokat is elkövetett, az ügyészség a különös visszaeső férfit összesen 5 rendbeli lopás vétségével és 2 rendbeli lopás bűntettével vádolta.

Kemma.hu

A vádirat szerint a férfi 2021. szeptember 29. és 2022. február 8. közötti időszakban  rendszeres haszonszerzésre törekedve követte el a lopásokat. Mint azt dr. Horváth Sándortól, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az elkövető  2021. szeptember 29-én, este 9 óra után, október 1-jén 22 óra körül, majd október 21-én délután egy tatabányai üzlet mögötti parkolóba hajtott autójával, amelynek csomagterébe aztán raklapokat tett fel (5-3-4 darabot), majd azokat ellopta.

A harmadik alkalommal a negyedik raklapot tette a gépkocsiba, amikor a raktárból kilépett az üzlet egyik alkalmazottja. A tolvaj ekkor a csomagtartó ajtajának lecsukása nélkül elhajtott a helyszínről, eközben 2 raklap kiesett a járműve csomagteréből.

Az esetet videókamera rögzítette. A lopás elkövetési értéke összesen: 42 ezer 672 forint volt.

A lopás bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján a Tatabányai Járásbíróság elsőfokú ítéletet hozott azzal a férfival szemben, aki rendszeresen lopott raklapokat. Az ügyészség indítványára a bíróság a férfit 2 év 1 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, valamint 112 ezer 747 forint összegű vagyonelkobzásra ítélte.  Az elsőfokú ítéletet az ügyész tudomásul vette, az elkövető és védő fellebbezést jelentett be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában