Bűnöző

3 órája

Részegen törte be áldozatának fejét a kalapácsos rabló

A Tatabányai Járásbíróság október 17-én felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette ügyében tart tárgyalást. Az elkövető elleni bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik.

Kemma.hu

A vádirat szerint a vádlott 2023. július 14-én ittas állapotban eltulajdonítási szándékkal bement a sértett vértesszőlősi telkére, majd megkísérelt bejutni a lakóingatlanba, melynek során a bejárati ajtó üvegezését több helyen betörte. Miután az illető az ajtót nem tudta kinyitni, a ház mellett álló fészerbe ment, ott egy kalapácsot és egy szerszámkészletet eltulajdonítási szándékkal magához vett. Cselekményét a szomszéd észlelte és telefonon értesítette a sértettet, akinek a kérésére átment a telekre, hogy a rablót feltartóztassa.

A Tatabányai Törvényszék közleménye szerint a férfi annak érdekében, hogy a vádlott a melléképületet ne tudja elhagyni, annak ajtaját becsukta és testével megtámasztotta. A vádlott a fészer ajtaját belülről elkezdte nyomni, illetve rúgni, végül az ajtót olyan erővel rúgta meg, hogy annak pántja kiszakadt, rádőlt a másikra, és maga alá temette őt. A férfi a két ajtó megrongálásával összesen 96 ezer forint rongálási kárt okozott. 

A szomszéd ezt követően felállt és felszólította a tolvajt a cselekménye befejezésére, mire az rátámadt, és az eltulajdonított kalapáccsal két alkalommal kis erővel megütötte a férfi fejét, melytől az illető megszédült és elesett. A vádlott ekkor távozott a helyszínről.

A férfi végül az utcán utolérte őt és feltartóztatta, majd közölte, hogy az ingatlan tulajdonosa és a rendőrség rövidesen a helyszínre érkezik. A vádlott további ellenállást nem tanúsított, megvárta a kiérkező rendőröket. A szomszéd férfi a cselekmény során 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett el a fejtetőn, illetve a kezén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában